NISU SVI DANI JEDNAKI

IDE VAM NA ŽIVCE ŠTO VAS FACEBOOK STALNO PODSJEĆA NA PROŠLOST? Evo kako ugasiti jednu od najosporavanijih opcija na društvenoj mreži

 Profimedia, Alamy

Čim su se prvi put pojavile na Facebooku, 'Uspomene' su podijelile korisnike društvene mreže u dva tabora, piše The Independent.

Neki su se rado prisjećali dogodovština iz prošlosti dok su drugi sa strepnjom klikali tipku 'Na današnji dan', strahujući da će ih objave iz prijašnjih godina podsjetiti na bolan prekid ili gubitak prijatelja.

Kako pristupiti Uspomenama

Bez obzira na to jeste li uključili obavijesti za Uspomene, možete ih pronaći s lijeve strane vašeg News Feeda ili klikom ovdje. Kliknete li na tipku 'On This Day', odnosno 'Na današnji dan' otkrit ćete što se pojedinog dana tijekom godina objavili na Facebooku. Ako želite neku od tih objava podijeliti sa svim koji vas na Facebooku prate, kliknite na tipku 'Share', odnosno 'Podijeli'.

Kako uključiti ili isključiti obavijesti

Nakon klika na 'On This Day', odnosno 'Na današnji dan', moći ćete uključiti ili isključiti obavijesti za Uspomene. U desnom gornjem kutu kliknite na 'Notifications' odnosno 'Obavijesti' pa odaberite želite li da vas Facebook obavješćuje o svim Uspomenama ili da vas ne gnjavi takvim obavijestima.

Kako ograničiti prikazivanje pojedinih Uspomena

Ako ne želite da vas Facebook konstantno podsjeća na određenu osobu iz vaše prošlosti ili na događaje koji su se zbili određenog datuma, dodajte tu osobu i/ili datum u postavke Uspomena i Facebook vas na njih više neće podsjećati.

Ova je mogućnost korisna u slučaju da objave koje ne želite gledati u Uspomenama iz jednog ili drugog razloga ne možete obrisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:23