MILIJARDER PRIZNAO GREŠKU

'ISPRIČAVAM SE ZA CONTROL-ALT-DELETE' Billu Gatesu je danas žao što je zakomplicirao prijavu na računalo: 'Trebala je biti samo jedna tipka, ali...'

Bill Gates
 Elizabeth Shafiroff / REUTERS

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, suosnivač Microsofta Bill Gates, ispričao se što nije smislio jednostavniji način za prijavu na računalo.

Milijarder je u srijedu priznao da je kombinacija Control-Alt-Delete za prijavu na računalo s operativnim sustavom Windows prekomplicirana i nespretna, piše CNN.

- Kad bih mogao nešto promijeniti, onda bih tu kombinaciju zamijenio jednom tipkom - rekao je Gates u srijedu na panelu na poslovnom forumu u New Yorku. Sličnu je stvar ustvrdio već prije četiri godine kad je optužio IBM za taj problem.

- Imali bismo samo jednu tipku, ali čovjek koji je radio dizajn tipkovnice za IBM nije htio ni čuti za tu opciju - rekao je tada Gates na Harvardu.

Primjerice, korisnici Appleovih računala za logiranje koriste samo jednu tipku umjesto tri, a kombinacija Control-Alt-Delete također se koristi za rješavanje problema kod ‘smrzavanja’ računala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:01