PROMJENA ALGORITMA

JESTE LI PRIMIJETILI VELIKU PROMJENU NA GOOGLEU DANAS? Umjesto obične pretrage sad za vas radi umjetna inteligencija, a njeni odgovori će vas šokirati

 CC

Ako danas postavite Googleu pitanje na engleskom, nećete više dobiti samo popis poveznica na kojima možete pronaći odgovor, već ćete izravno dobiti odgovor. Radi se o novoj tehnologiji koja je temeljena na Googleovim neuralnim mrežama.

Koliko ljudi živi u San Marinu? Koliko je velik Mjesec? Koliko dugo žive dupini? - Na sva ta pitanja engleska verzija Googlea od danas daje izravan odgovor: 31.448 ljudi; 1.737 kilometara u promjeru; kitovi ubojice 29 godina, pantropski pjegavi dupin 40 godina, prugasti dupin do 60.

Naravno, ispod ponuđenog izravnog odgovora i dalje se nalazi popis poveznica na koji smo navikli.

Googleov sustav za davanje odgovora naučio je odgovarati na pitanja tako što je temeljito proučavao ljude kako odgovaraju. Pratio je oko 100 stručnih lingvista diljem svijeta u procesu koji se naziva nadgledano učenje. Nakon što je završio trening, novi sustav postao je sposoban preuzeti veliku količinu podataka i identificirati mali detalj koji odgovara na postavljeno pitanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:16