SAJAM E3 2017

MICROSOFT PREDSTAVIO NAJMOĆNIJU KONZOLU ZA VIDEO IGRE Project Scorpio službeno postao Xbox One X, igre će se vrtiti u 4K rezoluciji

 Kevork Djansezian / REUTERS

Microsoft je tijekom svoje konferencije za medije na sajmu E3 u Los Angelesu svijetu predstavio novu konzolu za video igre imena Xbox One X, piše Wired.

Konzola koja je do nedavno nosila kodno ime Project Scorpio bit će, prema Microsoftovim tvrdnjama, najjača igraća konzola ikad napravljena. Motori sustava bit će grafička kartica od šest teraflopa brzine 1,17 GHz i 12 gigabajta radne memorije. Xbox One X bit će u stanju igre pokretati u 4K rezoluciju uz visoki dinamčki raspon boja, a moći će reproducirati blu-ray diskove u 4K rezoluciji.

Xbox One X je najmanja konzola koju je Microsoft ikada napravio te će se zbog toga hladiti tekućinom, a ne ventilatorima. Konzola će su u SAD-u prodavati po cijeni od 499 dolara (nešto manje od 3.300 kuna), dok će u Velikoj Britaniji biti dostupna za 449 funti (nešto manje od 3.800 kuna).

Činjenica da će moći reproducirati igre u 4K rezoluciji Microsoftov je najveći adut kada je riječ o Xboxu One X, a sve Xbox One igre moći će se igrati na novoj konzoli. Igre koje nisu rađene za Xbox One X trebale bi na novom sustavu raditi bolje.

Osim nove konzole, Microsoft je na konferenciji tijekom sajma E3 najavio i da se trenutno radi na čak 42 igre za Xbox One X. Jedna od tih igara je i Forza Motorsport 7 koja će izaći 3. listopada ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:20