BUDUĆNOST SIGURNE VOŽNJE

NEVJEROJATNO, TESLIN AUTOMOBIL PREDVIDIO SUDAR NA AUTOCESTI! Autopilot je počeo kočiti prije nego što je vozač uspio reagirati

 Hans Noordsij / TWITTER

Video snimka koju je snimila kamera pozicionirana na kontrolnoj ploči Tesle pokazuje kako automobilov autopilot predviđa sudar, piše Mashable.

U videu koji je na Twitteru objavio Hans Noordsij može se vidjeti kako nekoliko automobila prometuje autocestom A2 u Nizozemskoj.

U jednom trenutku Teslin sustav za predviđanje sudara Forward Collision Warning počinje pištati i sigurnosna kočnica se pali. Nekoliko trenutaka kasnije, vozilo ispred Tesle sudara se s terencem koji je dva auta dalje od Tesle. Terenac se od jačine sudara nekoliko put prevrne i naposljetku zaustavi. Automobil koji se zabio u terenac također se zaustavi.

Noordsij je na Twitter istaknuo da je impresivno kako je Teslin autopilot predvidio sudar, ali da je još impresivnije o toga činjenica da je previdio događaj koji se dogodio u prometu na udaljenosti od dva automobila.

Noordsij kaže da je njegov automobil počeo kočiti prije nego što je on uspio preuzeti kontrolu nad vozilom. Dodao je da su vozači koji su doživjeli prometnu nesreću prošli bez većih ozljeda.

Tesla je u rujnu najavila da će se njihov unaprijeđeni autopilot uvelike oslanjati na ovu opciju. Ažurirana verzija autopilota puštena je u vozila prve generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:00