MOGU LI UGROZITI APPLE?

Nvidia predstavila platformu Kai. Uskoro u prodaji jeftini četverojezgreni Android tableti

Visoka cijena izrade, velika ponuda, razne dimenzije ekrana, starije verzije Androida koje nisu prilagođene tabletima stvaraju konfuziju kupcima koji se u cijeloj zbrci radije odlučuju za iPad

Tableti bazirani na Androidu još uvijek ne uspijevaju jače parirati Appleovom iPadu u prodaji iako gotovo svi značajniji proizvođači imaju u ponudi po nekoliko modela.

Visoka cijena izrade, velika ponuda, razne dimenzije ekrana, starije verzije Androida koje nisu prilagođene tabletima stvaraju dodatnu konfuziju kupcima koji se u cijeloj zbrci radije odlučuju za iPad.

Situacija se dodatno komplicira po Google i Android jer se uskoro očekuje izlazak privih tableta s novim Windowsima 8 za koje analitičari smatraju da bi u prvom redu trebali ugroziti prodaju Android tableta i potisnuti ih na treće mjesto po zastupljenosti.

Nvidia smatra da se problem donekle može ublažiti jeftinijim uređajima, stoga su predstavili platformu pod nazivom Kai koja se temelji na novom četverojezgernom Tegra 3 čipu po cijeni 199 dolara.

Prema riječima Nvidijinog direktora Roba Csongera komanija se ne planira uključiti u proizvodnju i prodaju svojih tableta, nego ponuditi ostalima jeftinu osnovicu s referentnim dizajnom u cilju snižavanja konačne cijene. Csonger napominje da će proizvođači konačno moći ponuditi tablete bazirane na Androidu 4.0 (Ice Cream Sandwich) s visokim performansama po prihvatljivoj cijeni.

Nvidia je već ranije uspostavila suradnju s Asusom na jeftinom 7 inčnom Tegra 3 tabletu čija bi cijena kada krene u prodaju trebala biti oko 250 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:45