SIGURNOST NA PRVOM MJESTU

OD SADA MOŽETE NARUČITI UBER S DJEČJOM SJEDALICOM Vaše mališani vozit će se u novim i prostranim vozilima najbolje ocijenjenih vozača

 Domagoj Kunić / UBER

Uberovi korisnici u Zagrebu od četvrtka će moći koristiti još jednu novu uslugu - 'Dječju sjedalicu'. Čak 90 vozila unutar UberSELECT usluge bit će opremljena dječjim sjedalicama, a odabrana su nova i prostranija vozila kao i najbolje ocijenjeni vozači. Da biste iskoristili novu uslugu, nakon što unutar aplikacije odaberete krajnju destinaciju, potrebno je odabrati opciju 'Dječja sjedalica' i zatražiti vozilo. U Uberu je sigurnost korisnika na prvom mjestu te su upravo zato odlučili dodatno unaprijediti svoju uslugu.

'Sigurnost nam je iznimno važna, na njoj kontinuirano radimo i nastojimo je unaprijediti te učiniti još pristupačnijom za sve naše korisnike. To je razlog zbog kojeg smo odlučili pokrenuti novu uslugu “Dječja sjedalica” u suradnji s našim partnerima Abrakadabrom i Recarom. Od sada će svi korisnici Ubera koji žele sa svojim djetetom otići u vrtić, školu, park ili centar grada moći jednostavno u aplikaciji odabrati opciju “Dječja sjedalica” i vozilo sa sjedalicom doći će po njih', rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Udruga Roda redovno provodi akcije edukacije roditelja o korištenju autosjedalica, no njihovi podaci i dalje pokazuju zabrinjavajuće brojke. Stradanje djece u prometu vodeći je pojedinačni uzrok smrti djece do 14 godina starosti u Hrvatskoj. Stoga je iznimno bitno kontinuirano educirati roditelje i širu javnost o važnosti sigurnosti djece u vozilu.

Mandica Petričević, voditeljica projekta „Sigurno u autosjedalici“ iz Udruge Roda istaknula je važnost uporabe dječjih autosjedalica kako bi se spriječile ozbiljne i smrtonosne ozljede djece pri sudaru. 'Dječje autosjedalice, kada se pravilno koriste, smanjuju rizik smrti uslijed sudara čak do 70%, te rizik ozbiljnih ozljeda do 60%. Sigurna sam da će ova Uberova inicijativa doprinijeti sigurnosti najmlađih na cestama i drago mi je vidjeti da se ulaže trud u podizanje svijesti i edukaciji javnosti o važnosti upotrebe autosjedalica', rekla je Petričević

Uber vozila bit će opremljena Recaro Young Sport Black sjedalicama koje imaju certifikat ECE R44, te su usklađene sa sigurnosnim standardima Europske Unije, a pogodne su za djecu od 9 do 36 kilograma, odnosno od 9 mjeseci do 12 godina.

Glumica Jelena Perčin i voditeljica Ana Miščević oduševljene su novom uslugom jer neće morati koristiti vlastiti automobil kada odlaze s djecom na sportske aktivnosti, druženja i šetnje gradom. 'Svog sina redovno vozim na razne sportske aktivnosti i problem s kojim se kontinuirano suočavam je traženje parkinga, a ova će mi opcija sigurno uštedjeti puno vremena', istaknula je Ana.

Opcija “Dječja sjedalica” razveselila je i poznatu voditeljicu i mamu Marijanu Batinić koja je odmah iskoristila priliku isprobati novu uslugu sa svojom malom Enom. 'Uber koristim jako često pogotovo kada kasnim na dogovore i kada želim izbjeći traženje parkinga. Ovo je upravo ono što mi sada treba jer kada je sa mnom i moja Ena neću morati više koristiti svoj auto nego ćemo moći zajedno Uberom. Nema više prebacivanja sjedalice iz auta u auto i živciranja u gužvi, tako da će mi nova usluga sigurno olakšati svakodnevicu', izjavila je Marijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 11:35