PROBLEMATIČAN GALAXY 7

OVDJE SU UPUTE: KAKO NAJLAKŠE IZVESTI ZAMJENU Samsung započeo zamjenu Galaxy Notea 7 uređaja u Hrvatskoj

 pexel.com

Tvrtka Samsung Electronics u ponedjeljak je objavila da je u Hrvatskoj započela zamjenu pametnog telefona Galaxy Note 7, u sklopu kojeg korisnici mogu zamijeniti svoj uređaj potpuno novim Noteom 7.

Početak programa zamjene Galaxy Note7 uređaja rezultat je Samsungove odluke od 2. rujna o trenutnom obustavljanju prodaje i isporuke Note 7 uređaja, nakon što je istragom utvrđen problem povezan s baterijom, podsjeća se u priopćenju.

"Na temelju provedene detaljne istrage, tvrtka Samsung je sigurna da je u novim Note 7 uređajima, koji su od ovog tjedna dostupni korisnicima u Hrvatskoj, problem neispravne baterije u potpunosti otklonjen", ističu iz Samsunga.

Navode i kako je, uz program zamjene Galaxy Notea 7, Samsung uveo dodatne mjere, kao što su nadogradnja softvera baterije, za sve Note 7 uređaje kupljene u Europi tijekom prednarudžbi, koji ograničava punjenje baterije na 60 posto. Taj softver primjenjuje se na postojeće uređaje korisnika.

Isto tako, korisnici Note 7 uređaja mogu unijeti IMEI broj svog Galaxy Note 7 uređaja na posebnoj internetskoj stranici www.samsung.com/hr/note7exchange, kako bi potvrdili trebaju li zamijeniti postojeći uređaj.

Tehnološki div Samsung zaustavio je početkom rujna prodaju svog najnovijeg modela pametnog telefona Samsung Galaxy Note 7 zbog problema s baterijom.

Tu odluku kompanija je donijela nakon izvješća u SAD-u i Južnoj Koreji o slučajevima da su uređaji "eksplodirali" tijekom ili nakon punjenja.

Novi model pametnog telefona Samsung je lansiran 19. kolovoza i od tada je općenito bio dobro prihvaćen od kritičara i potrošača.

Model Galaxy Note 7 je najnoviji uređaju iz Samsungove serije takozvanih phableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima i u ovom slučaju svjetlosnom olovkom.

Samsung je također u Note 7 dodao čitač šarenice koji omogućuje korisnicima otključavanje telefona skeniranjem oka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:10