TEHNIČKE POTEŠKOĆE

POPULARNA APLIKACIJA ZA SLANJE PORUKA NE RADI Određeni broj korisnika WhatsAppa trenutno ne može ni slati, a ni primati poruke

A Whatsapp App logo is seen behind a Samsung Galaxy S4 phone that is logged on to Facebook in the central Bosnian town of Zenica, February 20, 2014. Facebook Inc will buy fast-growing mobile-messaging startup WhatsApp for $19 billion in cash and stock in a landmark deal that places the world's largest social network closer to the heart of mobile communications and may bring younger users into the fold. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: BUSINESS) - GM1EA2K1L1101
Dado Ruvic / REUTERS

Korisnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Italije, Saudijske Arabije, Filipina, Njemačke, Indije, Šri Lanke i Hrvatske u ovom trenutku preko aplikacije WhatsApp ne mogu niti slati niti primati poruke, piše britanski Express.

Internetska stranica DownDetector koja prikuplja sve komentare korisnika na društvenim mrežama koji se tiču problema u radu neke stranice i servisa zabilježila je porast aktivnosti po pitanju WhatsAppovog mogućeg pada.

Prema DownDetectoru, prvi problemi su se počeli javljati u 8 sati ujutro u petak a više od 60 posto korisnika reklo je da ima problema s aplikacijom.

Korisnici su se, kao što uobičajeno u ovakim situacijama, putem Twittera oglasili kako bi drugima rekli da WhatsApp ne radi.

Iz WhatsAppa su se javili te rekli da su otklonili kvar, međutim ako je suditi po trenutnom stanju na DownDetectoru, kvar nije u potpunosti otklonjen jer se korisnici još uvijek javljaju da ne mogu slati i primati poruke.

Tagovi

ELIPSO

Izdvajamo