NOVA 'JABUKA' U PRODAJI

Posljednji Jobsov projekt: iPhone 5 stiže u ožujku i imat će veći ekran?

Započela je isporuka novih, većih ekrana za iPhone 5, tvrde provjereni izvori.

Odluka o prelasku na veći 4-inčni ekran, za razliku od dosadašnjeg 3,5-inčnog, doveo bi Appleov iPhone 5 uz bok većini mobitela s Android OS.

Povećanje LCD ekrana za 0,5 inča u odnosu na sadašnji model iPhone 4S, veličinom bi približio iPhone 5 top prodajnim modelima poput Samsung Galaxy S2 s 4,2-inčnim ekranom i Motorolom Razr s 4,3-inčnim ekranom.

Promjena veličine ekrana odgovara glasinama da je utemeljitelj Applea Steve Jobs radio na "radikalnom redizajnu" gotovo sve do smrti.

Japanski blog Macotakara tvrdi da su Hitachi Displays i Sony Mobile Display Corporation započeli s isporukom ekrana za novi iOS uređaj. Obje kompanije poznate su proizvodnji ekrana za iPad3.

No, kontradiktorne glasine sugeriraju da će novi iPhone 5 prigrliti novi "suzoliki" oblik, ili će jednostavno biti veća verzija sadašnjeg iPhone 4S.

iLounge , respektabilni Appleov blog, citira glasine s Digitimesa da će novi model iPhonea biti 8 mm dulji i da će imati kućište od aluminija.

O tome kad će konačan proizvod doći u ruke korisnika također se raspravlja. Većina blogova tvrdi da će novi iPhone izaći na tržište u ožujku.

No postoje i pretpostavke da bi iPhone petu generaciju svog pametnog telefona mogao predstaviti u Barceloni na Mobile World Congress-u u veljači.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:59