NOVAC VLADA SVIME OKO MENE

POZNATI REPER NE ULAŽE U ZLATNE ZUBE I BIJESNE AUTE VEĆ U KRIPTOVALUTU Tvrtka koju je osnovao želi prikupiti 30 milijuna dolara za ulazak na tržište

Ghostface Killah
 Profimedia, Uppa entertainment

Zlatni zubi, kaleži za šampanjac optočeni dijamantima, modni brendovi, skupocjeni automobili i rijetke tenisice. Od ove godine popisu predmeta žudnje repera možemo dodati i tvrtke koje se bave kriptovalutom, piše The Guardian.

Ovaj propulzivni sektor svake je godine sve vrijedniji i vrijedniji, a kako reperi obično imaju nos za investicije (Jay-Z, P. Diddy, 50 Cent i Dr. Dre su se pokazali osobito promoćurnima), bilo je samo pitanje vremena kada će netko iz svijeta hip-hopa dodatni izvor prihoda potražiti u kriptovalutama.

Prošlog je tjedna reper i član grupe Wu-Tang Clan Ghostface Killah tako postao najnovija poznata osoba i prvi reper koji se uključilo u grabež za novcima na tržištu kriptovaluta.

Reper je naime nedavno objavio da je osnovao tvrtku Cream Capital te da želi prikupiti 30 milijuna dolara za gradnju bankomata na bazi blok-lanca (popisa svih transakcija koje se izvršavaju u određenoj kriptovaluti, op.a.), kriptovalutu pridruženu uz američki dolari i mjenjačnicu koja dopušta kupovanje udjela u oboje.

Ghostfaceova tvrtka, koja je inspiraciju za ime uzela iz klasika Wu-Tang Clana "C.R.E.A.M." (skraćeno od "Cash Rules Everything Around Me", op.a.), efektivno želi proizvesti tehnologiju koja bi se mogla koristiti kao posrednik između popularnih kriptovaluta poputa Bitcoina i Ethereuma. Ta bi tehnologija u budućnosti mogla postati punopravni medij za mijenjanje novca.

Što se tiče uloge Ghostfacea, čije je pravo ime Dennis Coles, tvrtka kaže da će on pomoći brendu da bude vidljiviji. "(Coles) razumije osnove tehnologije blok-lanca i važnost te tehnologije. On nije samo još jedna poznata osoba koje je svoje ime pridružila nekom projektu. Wu-Tang je za djecu i djeca će koristiti blok-lanac", rekli su iz tvrtke.

Ghostface možda razumije tehnologiju blok-lanca, međutim on nije prva poznata osoba koja je odlučila zaraditi nešto novca uz pomoć kriptovaluta.

Reality zvijezda i nasljednica hotelskog carstva Hilton Paris Hilton u rujnu je rekla da će sudjelovati u inicijalnom prikupljanju kapitala za tvrtku LydianCoin putem kriptovalute. LydianCoin planira stvoriti "prvi marketinški oblak za blok-lanac koji se temelji na bazama podataka i umjetnoj inteligenciji".

Nekoliko mjeseci prije Hilton, boksač Floyd Mayweather se također uključio u kriptovalutu i javno dao potporu tvrtki Stox.com uoči njihovog ICO-a, odnosno inicijalnog prikupljanja kriptokapitala. Ta pak tvrtka planira stvoriti open source platformu za predviđanje tržišta koja se temelji na protokolu Bancor i kriptovaluti Ethereum.

Mayweather je nekoliko dana prije borbe s Conorom McGregorom objavio da podupire i Hubii Network, tržnicu sa sadržajima koja se temelji na kriptovaluti.

Sredinom rujna se i glumac Jamie Foxx pridružio tržištu kriptovaluta kada je javno putem Twittera promovirao Cobinhood, burzu za razmjenu kriptovaluta bez naknade.

Međutim, prije svih njih, u kriptovalutu su se uključila braća Tyler i Cameron Winklevoss, široj javnosti poznati kao blizanci koji su tužili Marka Zuckerberga tvrdeći da im je ukrao ideju.

Blizanci su 2014. godine pokrenuli Windex, indeks cijene Bitcoina. Osim toga, braća su 2013. ustvrdila da posjeduju 1 posto svog Bitcoina. Tada je taj jedan posto vrijedio 11 milijuna dolara, međutim danas mu je vrijednost bliža 500 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:23