(DALEKA) BUDUĆNOST SEKSA

Seks će u budućnosti biti rezerviran samo za specijalne prigode jer će roboti zadovoljavati svakodnevne potrebe

 VCG/VCG / Getty Images

Stručnjaci predviđaju da će se supružnici u budućnosti seksati samo u specijalnim prigodama jer će njihove svakodnevne potrebe namirivati roboti, piše The Telegraph.

Na međunarodnoj konferenciji posvećenoj robotici konstatirano je da će unutar 25 godina postati normalno koristiti umjetnu inteligenciju u seksu.

Uspoređujući seks robote i e-knjige, dr. Trudy Barber, jedna od vodećih stručnjakinja za pitanja utjecaja tehnologije na spolne odnose, rekla je da će strojevi omogućiti ljudima da više cijene 'pravu stvar'.

Uređaji kao što su Rocky ili Roxxxy True Companion mogu se već sada kupiti za otprilike 7.000 funti (oko 62.670 kuna), međutim kako roboti za seks budu tehnološki napredovali tako će biti sve više nalik ljudima i pristupačniji.

Barber je tijekom svojeg predavanja na Međunarodnom kongresu o ljubavi i seksu s robotikom rekla da je samo pitanje vremena kada će tehnologija zauzeti mainstream ulogu u seksu.

'Može biti da je ideja o opuštanju u seks na velike udaljenosti i seks s robotima prirodni dio našeg evolucijskog ciklusa', rekla je Barber. 'Mislim da će integracija robota u naš seksualni život učiniti stvarne veze vrijednijima i uzbudljivijima.'

Međutim, stručnjaci za umjetnu inteligenciju upozoravaju da bi adolescenti koji izgube svoje nevinost s čovjekolikim uređajima mogli odrasti s nerealnim konceptom seksa.

Bivši savjetnik u Ujedinjenim Narodim dr. Noel Sharkey pozvao je vlade da onemoguće da industrija seksa otme robotiku.

No, Barber tvrdi da bi roboti efektivno postala 'dodatna ljudska rasa'. 'Pitanje nije 'kada će (roboti u seksu) postati općeprihvaćeni, već je pitanje kada ćemo se integrirati. U stanju smo imati toliko puno boja na našoj seksualnoj paleti, mislim da bi bilo glupo od nas da ih ne iskoristimo', pojasnila je.

Oni koji budu morali regulirati tržište robota za seks morat će odlučiti hoće li zakoni obuhvaćati samo pasivne robote ili će se robotima omogućiti poticanje čovjeka na seks te hoće li roboti biti obvezni ljudima reći da su roboti, a ne ljudi.

Osim toga, regulatori će morati odlučiti koliko će podataka o čovjeku prikupljati roboti za seks.

Neki stručnjaci osporavaju tvrdnju da će roboti za seks postati dio mainstreama budući da trenutna istraživanja pokazuju da je samo 10 posto ispitanika reklo da ih je spremno koristiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:02