HTC U11+

STIŽE POBOLJŠANA I VEĆA VERZIJA OMILJENOG PAMETNOG TELEFONA Već se zna koliko će koštati, a istovremeno dolazi i moćna niskobudžetna varijanta

 

Tajvanski HTC predstavio je poboljšanu i veću verziju jednog od boljih pametnih telefona izašlih na tržište ove godine - HTC U11+.

Za razliku od regularnog U11, model + je, prema današnjem dizajnerskom kanonu, izduljen na omjer stranica od 18:9 te na dijagonalu zaslona od 6 inča. A pošto su bridovi oko zaslona te čelo i brada smanjeni, sam telefon tek je neznatno veći od običnog U11 koji ima 5,5-inčni ekran.

Kućište je i dalje stakleno, odnosno “likvidno” u HTC-ovu žargonu, i oni koji su ga vidjeli uživo kažu da telefon izgleda podjednako impresivno, premda je nešto teži (188 grama) i kutijastiji od fino zaobljenog U11, pa stoga i nešto manje ergonomski ugodan. Postoje “keramička” crna i vrlo interesantna prozirna crna boja. Zaslon je Super LCD panel Quad HD rezolucije (2880 x 1440 piksela), a dobio je i brojna druga hardverska poboljšanja. Baterija tako ima kapacitet od 3930 mAh, prisutno je 6 GB RAM-a te 128 GB interne memorije, procesor je i dalje Snapdragon 835, a glavna kamera, jedna od boljih trenutno ako je suditi prema U11, zadržala je 12-megapikselni senzor HTC UltraPixel s otvorom blende od f/1.7.

Poboljšani su i zvučnici, koji bi trebali biti 30 posto glasniji nego kod U11, a u paketu dolaze i HTC-ive slušalice USonic s aktivnim uklanjanjem šuma. Vodootporan je po standardu IP68, a unaprijeđena je i HTC-ova značajka Edge Sense, kod koje se telefonu zadaju komande stiskanjem stranica. Sada je moguće dodijeliti dvije funkcije - jednu za lakši i drugi za jači stisak, a dodan je i svojevrsni softverski ringišpil nazvan Edge Launcher, koji olakšava korištenje jednom rukom, jer se brojne ikone i kratice mogu smjestiti u polukrug na rubu zaslona.

Vrlo je pohvalno što HTC U11+ dolazi s najnovijom verzijom Androida, 8.0 Oreo. Na tržište će doći pred kraj mjeseca, a europska cijena je 799 eura.

HTC je istodobno predstavio i niskobudžetnu verziju U11 - U11 Life. Riječ je o uređaju koji ima iznenađujuće veliki broj hardverskih značajki inače rezerviranih za puno skuplje telefone, premda sam svojom cijenom od 369 eura spada u srednji razred. Pa tako U11 Life ima 5,2-inčni Full HD zaslon, procesor Snapdragon 630, 4 GB RAM-a, 64 GB memorije, 16-megapikselnu glavnu kameru i bateriju od 2600 mAh. Dakle, ništa specijalno. No, iz flagship svijeta preneseni su vodootporno kućište (po standardu IP67), slušalice HTC USonic te značajka Edge Sense (plus Android 8.0 Oreo). Kućište nije od stakla, nego od akrilne plastike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:17