HDM GLOBAL

VELIKI POVRATAK NEKAD NAJPOPULARNIJE MARKE Finska tvrtka kupila brand Nokia od Microsofta i kreću u osvajanje tržišta mobitela

 Nokia

HELSINKI - Mobiteli marke Nokia ponovno su u prodaji. Za sada se nude samo najosnovniji modeli bez smartphone opcija, no uskoro bi se trebali pojaviti i novi android modeli, te tableti.

Mali tim entuzijasta u tehnološkom parku pored Helsinkija kupio je pravo na korištenje branda Nokia za proizvodnju mobilnih telefona, i nadaju se kako će se uspjeti izboriti za tržišni udio na nemilosrdnom modernom tržištu mobitela.

Njihova tvrtka zove se HDM Global i nemaju namjeru sami proizvoditi mobitele - proizvodnju će odrađivati kineski Foxconn - no 'nova' Nokia bavit će se dizajnom.

Arto Numela, Pekka Rantala i Florian Seiche kupili su od Microsofta Nokia mobile, koji je tvrtka odlučila napustiti, i krenuli u novi posao.

Microsoftov dio posla još uvijek prodaje mobitele u zemljama u razvoju, što im donosi priljev novca i pristup maloprodajnim partnerima, no nadaju se početkom 2017. godine pokrenuti novu ponudu Android mobitela.

Zaposlili su neke od najboljih dizajnera u branši, bivših inžinjera Nokije i HTC-a, i nadaju se kako će im ime Nokia omogućiti uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:46