UTRKA NA ČETVRT MILJE

VIDEO: KONAČNI OBRAČUN Tko je brži u utrci Tesle P90D, LaFerrarija i Rimčevog Concept Onea?

 Screenshot / YouTube
Rimčev Concept_One, Teslin P90D i Ferrarijev LaFerrari bili su izjednačeni jedino kada su stajali na mjestu i čekali start. Međutim, kada bi utrka počela, Concept_One bi pokazao koliko je nadmoćan.

Osnivač i direktor Rimac automobila Mate Rimac na službenoj je stranici tvrtke objavio video u kojem njegov Concept_One u utrci pobjeđuje Teslin P90D i Ferrarijev LaFerrari poprilično uvjerljivo.

Rimac i njegov tim su za potrebe utrkivanja udružili snage s britanskim vozačem utrka Archijem Hamiltonom koji je u Hrvatsku došao kako bi se doznalo koliko je Rimčev Concept_One model uistinu brz.

'Kada smo osmislili Concept_One nismo 'samo' htjeli napraviti električnu verziju superautomobila. Ideja je uvijek bila pokazati da električna osovina otvara nove mogućnosti koje će superautomobile učiniti uzbudljivijima, boljima za upravljanje te na kraju i bržina', napisao je Rimac na službenoj stranici tvrtke.

U prvoj je utrci Concept_One glatko pobijedio Teslin P90D, no kako sam Rimac kaže, ta utrka nije bila do kraja 'poštena' budući da je P90D obiteljska limuzina potpuno druge namjene i cjenovnog razreda. 'Kada je Archie (Hamilton) rekao da će dovesti i (Ferrarijev) LaFerrari bio sam nervozan jer nisam znao što očekivati', piše Rimac.

Concept_One s Hamiltonom za volanom pobijedio je LaFerrari bez većih problema. Kada je Hamilton sjeo LaFerrari rezultat je ostao isti, premda je razlika bila nešto manja. 'Hamilton je prije ulaska u Concept_One bio poprilično siguran da će LaFerrari pobijediti, međutim pokazalo se da je Concept_One brži', napisao je Rimac.

Concept_One je za 2,69 sekundi ubrzao do 100 km/h te je četvrt milje prošao za 9,92 sekunde, što ga prema Rimčevim riječima stavlja blizu LaFerrarija, Porschea 918 i McLarena P1.

U videu možete vidjeti kako je teklo utrkivanje, a ovdje možete pročitati detaljnije objašnjenje tehnologije koja je zaslužna za brzinu Concept_Onea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:51