ELEKTRIČNA ZVIJER

VIDEO: OVO JE NAJSIGURNIJI TERENAC NA SVIJETU Pogledajte brutalne sudare koji su potpuno uništili automobil... ali ne bi bili kobni za njegove putnike

 Screenshot / Youtube

Nakon nekoliko provedenih neovisnih istraživanja, američka Nacionalna uprava za sigurnost u cestovnom prometu (National Highway Traffic Safety Administration) dala je pet zvjezdica automobilu Tesla Model X koji je tako postao prvi SUV koji je dobio pet zvjezdica za sigurnost u svim kategorijama.

NHTS ocijenio je ovaj model Tesle kao najsigurniji u tri kategorije sudara - frontalnom, bočnom i prevrtanju, piše Jalopnik.

Agencija je simulirala sudare vozila pri brzini od gotovo 60 kilometara na sat, a uračunali su i snagu udarca u lutku koja je poslužila za test, i to u glavu, vrat, prsa, zdjelicu, noge i topala. Bočni udarac simuliran je sudarom u statične predmete poput stupova i drveća, a na testu prevrtanja Model X je pokazao da je to u slučaju ovog automobila malo vjerojatno.

I kompanija je u objavi za medije napomenula da je ovime Model X postao prvi terenac (SUV) ikad koji je zaslužio pet zvjezdica za sigurnost.

U videu pogledajte kako je izgledalo testiranje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:31