HAKERSKO NATJECANJE

Volite hakirati? Google će vam dati MILIJUN DOLARA ako pronađete rupu u Chromeu!

Google će objavio kako sa milijun dolara nagraditi onog hakera koji uspije pronaći rupu u njihovom internet pregledaniku Google Chromeu . Odluka je donesena zajeno s onom da se tvrtka povuče iz hakerskog natjecanja Pwn2Own. Kao razlog su naveli promjenu pravila, koja su nazvali 'zabrinjavajućima', piše Computerworld .

Naime, natjecanje Pwn2Own već godinama nudi novčane nagrade za uspješno hakiranje, a financijski ga je pomagao i Google. Ove godine je u pravilima izričito rečeno da hakeri ne moraju otkriti načine na koje su izvršili upade u Chrome, što se Google nije svidjelo.

Kako bi iskoristio hakersku sposobnost pronalaska rupa u njihovu sustavu, Google je odlučio otvoriti svoje natjecanje. Za svaku rupu koju otkrije haker će biti nagrađen sa 60 tisuća dolara, a za rupu koja uključuje i propust u operativnom sustavu nagrada će biti 40 tisuća dolara.

sa 20 tisuća dolara biti će nagrađen onaj haker koji pronađe rupu u Chromeu koja ne proizlazi iz samog preglednika već iz operativnog sustava.

Onaj obećani milijun je zapravo limit kojim će Google financirati hakersko natjecanje, a organizatori nemaju ništa protiv da cijeli iznos isplate jednom, vrlo spretnom i vrlo brzom, hakeru.

Svoja otkrića i načine proboja hakeri će morati dati Googleu na uvid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:06