SREĆA ZA LJUBIMCE I STUDENTE

FOTO: OSIJEK IMA PRVI FAKULTET U HRVATSKOJ U KOJI SMIJE UĆI I PAS Kujica Alenka provjerila je novu fakultetsku politiku, ne znamo tko je bio sretniji

 
Kujica Alenka na Filozofskom fakultetu
 Vlado Kos / CROPIX

Filozofski fakultet u Osijeku u četvrtak je postao pet friendly. Riječ je o prvom fakultetu u našoj zemlji u koji pas može ući sa studentom. Sa svojim vlasnicima mogu otići do, primjerice, referade ili knjižnice, no ipak ne mogu sjediti na predavanjima.

Kujica Alenka iz osječkog azila udruge Pobjede prva je koja je provjerila novu fakultetsku politiku i slobodno prošetala prostorijama. Ova dvogodišnja štićenica tog azila čak je dobila i svoju iksicu, a nada se da će uskoro pronaći svojeg vlasnika ili vlasnicu - možda baš nekog studenta Filozofskog fakulteta, s kojim će opet prošetati hodnicima te ustanove.

- Sretna sam što je Osijek prvi dozvolio psima da ulaze na fakultet i nadam se da će svi slijediti ovaj primjer. Dekanica i tajnica fakulteta se znaju s nama iz azila i često dolaze prošetati naše štićenike. Dekanica mi je rekla da je odluku donijela jer je vidjela studenta kako psa veže za stablo i odlazi u referadu, pa je pomislila da bi bilo dobro da on može slobodno ući - kaže Ivana Crnoja iz udruge Pobjede.

Odluka o dozvoli kretanja pasa prostorijama fakulteta na Fakultetskom je vijeću donesena jednoglasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:55