BEZUVJETNA LJUBAV

FOTO: PAS SPASIO VLASNIKU ŽIVOT, LEŽAO JE NA NJEMU 20 SATI Muškarac izašao po drva, pao na ledu i slomio vrat - da nije bilo psa, ne bi preživio

 Privatni album / McLaren Northern Michigan

Ono što je trebalo biti samo odlazak po drva za grijanje, pretvorilo se u 20-satnu borbu za život nakon što je stariji muškarac pao na ledu i slomio vrat pred vlastitim domom u Michiganu.

64-godišnjeg Boba od sigurne smrti spasila je njegova kujica Kelsey koja ga je čitavo vrijeme grijala i držala budnim ležeći mu na prsima i ližući lice dok nije stigla pomoć. ‘Imao je otiske njenih šapa po rukama što znači da ga je budila kad je pao u nesvijest. Kao da je znala da mora ostati budan jer da je zaspao, ne bi se više probudio’, rekla je njegova kćer Jenny za Today.

Na Staru godinu Bob je oko 22 sata izašao iz kuće po još drva za grijanje. Izašao je samo u papučama i trenirci kad se poskliznuo na stepenicama i pao na leđa. Odmah mu je bilo jasno da je nešto slomio jer nije mogao pomaknuti ništa osim ramena.

Na svu sreću, kraj njega je bio njegov pas - Kelsey. 30 kilograma teška zlatna retriverica ležala mu je na prsima i trbuhu i neprestano ga lizala. Liječnici smatraju da upravo zahvaljujući tome nije dobio ozebline. Nažalost, ni njegova vika ni lajanje psa nisu dozvali pomoć jer je kuća od ceste udaljena više od 50 metara, a od prvog susjeda oko 500 metara. Supruga je tad bila kod teško bolesnih roditelja koje njeguje.

Bob pretpostavlja da je u nesvijest pao oko sat vremena prije nego što je idući dan oko 19 sati navratio susjed po jaja. Njegova kćer Jenny rekla da je sve skupa nevjerojatno jer je i susjed stigao doslovce u zadnji čas, a i vrijeme mu je išlo na ruku - na Novu godinu je bilo sunce i temperatura oko nule.

Pogledajte foto priču u galeriji:

Odmah je prebačen na hitni prijam bolnice McLaren Northern Michigan u gradu Petoskey, gdje mu je pružena pomoć zbog pothlađivanja i nepravilnog rada srca. Kako stoji u službenom priopćenju bolnice, tjelesna temperatura mu je bila ispod 70 Fahrenheita, odnosno nešto viša od 20° Celzijevih.

Nakon toga je prebačen na operaciju i nitko nije mogao prognozirati hoće li više ikad hodati. No, sljedeće je jutro iznenadio doktore počevši micati ruke i noge. ‘Bio je jako sretan što je preživio tako niske temperature, a grijanje tijela mu je u tome i pomoglo. Ima snažnu i pozitivnu ličnost i to volim. Mnogi ljudi odmah padnu u očaj i to je tragično. Održavanje pozitivnog razmišljanja je iznimno važno’, rekao je neurokirurg dr. Chaim Colen napomenuvši da je ozlijeda lako mogla uzrokovati i začepljenje dišnih kanala.

Bob je sad na oporavku i terapijama te polagano ponovno staje na noge. Jenny kaže da se prema Kelsey sad svi ponašaju kao prema heroju: ‘Jako je pametna. Uvijek smo to govorili, otkad smo je uzeli. Svuda ide s mojim tatom, preslatka je.’ Dodala je i da je otac zadržao ‘nevjerojatan duh’: ‘Spreman je potruditi se najviše što može da se vrati Kelsey, konjima i farmi. Uvijek je bio pozitivan što će mu sigurno pomoći u oporavku.’

McLaren Northern Michigan možete pronaći i na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:59