MEĐUNARODNA IZLOŽBA U WESTGATEU

FOTO: 'PAS U TIJELU MAČKE' NATJEČE SE ZA NAJLJEPŠU MACU U Zagreb stiže rijetka pasmina ocicat, pogledajte je ovaj vikend

 Promo

Ove subote i nedjelje Savez felinoloških društava Hrvatske i Felinološko društvo Zagreb organiziraju dvije velike međunarodne izložbe mačaka u Westgate Shopping Cityju kraj Zaprešića.

Prijavljeno je gotovo 200 mačaka 20 atraktivnih pasmina, od najveće pasmine Maine Coon, vjerojatno najpopularnije britanske kratkodlake mačke, pa do bezdlake pasmine sphinx.

Na izložbi nakon dugo vremena (od Svjetske izložbe u Areni Zagreb, 2012.) možemo vidjeti iznimno rijetku pasminu ocicat. Pasmina će biti predstavljena mladom ženkom Pikespeak Ladybug koja je nedavno došla u Hrvatsku iz Colorado Springsa, iz poznate američke uzgajivačnice Pikespeak u vlasništvu Diane Darr.

Tajnica Saveza felinoloških društava Amelija Leopoldović rekla je da se radi o vrlo privrženoj i umiljatjo mački.

Premda je ime dobila po divljoj mački, ocelotu, ocicat ima isključivo gene domaće mačke, a nastala je križanjem sijamske, abesinske i američke kratkodlake mačke. Vrlo je nježna i prvržena, ali i razigrana i inteligentna. Zato je često nazivaju 'mačkopsom', odnosno psom zarobljenim u tijelu mačke obzirom da je nije teško naučiti poslušnosti te nekim osnovnim naredbama poput 'sjedi' i 'lezi', rado će hvatati lopticu i hodati na povodcu. zahtjevne su jer ne vole biti same, a budući da se vole penjati, nemojte se čuditi ako vam se ocicat bez pardona popne na ramena ili glavu.

Promo

Osim iz Hrvatske, četveronožne ljepotice i ljepotani stižu iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovačke, Belgije, Nizozemske te Grčke, a među pasminama možete vidjeti i egzotu, perzijsku, tajlandsku, Ragdoll, američki curl kratkodlaki, američki curl dugodlaki, Cornish Rex, Devon Rex, Nevu Maskeradu, norvešku šumsku, sibirsku, bengalsku, orijentalnu kratkodlaku, rusku plavu mačku i Sijamku.

Neke od najljepših mačaka u Europi možete pogledati na prvom katu centra u subotu od 12 do 21 sat te u nedjelju od 10 do 18 sati.

Najatraktivniji dio programa oba dana Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30. Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:47