FRA BRKO

FOTO: TOLIKO JE SRETAN ŠTO SU GA SPASILI DA BEZ PROBLEMA NOSI HALJU Redovnici s ceste pokupili psića i pretvorili ga u četveronožnog fratra

 Facebook

Jedan pas lutalica imao je nevjerojatnu sreću da dođe u ruke redovnika u franjevačkom samostanu u Cochabambi u Boliviji. Nazvali su ga fratar Carmelo i sad uživa u životu o kakvom nije mogao ni sanjati.

Sveti Franjo Asiški, utemeljitelj ovog reda, bio je iizmeđu ostalog poznat i kao zaštitnik životinja pa ne čudi da su redovnici odlučili pomoći psu koji se povlačio po cesti.

‘Njegov se život sastoji od igre i trčanja. Svi ga jako vole, on je Božje stvorenje’, rekao je fratar Jorge Fernandez za Dodo.

Carmelo je očito toliko zadovoljan svojim novim životom jer se uopće ne buni kad mu odjenu redovničku halju. Štoviše u njoj spremno pozira pa ne čudi da su njegove fotografije postale hit na internetu. Osim toga, voli se družiti s ribama u ribnjaku, a uz njegovu su sliku napisali: ‘Ovo je brat Carmelo koji voli propovijedati ribama.’

Lokalna udruga za zaštitu životinja podržala je njihov potez. Rekli su da bi svi samostani i crkve trebali udomiti životinju pa bi onda i župljani slijedili njihov primjer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:25