DOM ZA NAPUŠTENE

KORČULA KONAČNO DOBILA AZIL ZA ŽIVOTINJE 'Kuća ne izgleda dobro i nije naša zauvijek, ali je barem krov nad glavom za napuštene životinjice'

 
Kuća u Korčuli, budući azil
 Društvo za zaštitu životinja Papagalo / Facebook
Vjerojatno nitko na svijetu nije bio sretniji od članova Društva za zaštitu životinja Papagalo s Korčule kada su od Grada na privremeno korištenje dobili zapuštenu, staru kuću na predjelu Dominče. Premda je riječ o privremenom rješenju, a osim toga u uređenje objekta treba dosta ulagati, njihovoj sreći nije bilo kraja. Konačno će imati prostor u koji će smjestiti 13 pasa i 30-ak mačaka. Dio tih životinja trenutačno je kod privremenih udomitelja, a drugi luta naokolo, jer ih nemaju gdje smjestiti.

- Hitno nam je trebao prostor i prihvatili smo ponudu gradonačelnika Andrije Fabrisa. Sada ćemo napokon moći smjestiti sve napuštene životinje i nećemo se morati brinuti hoće li ih pogaziti automobil ili ih netko otrovati. Kuća je odlična - istina, ne izgleda dobro i nije naša zauvijek, ali je barem krov nad glavom za napuštene životinjice - kažu nam volonteri Papagala.

Za obnovu objekta od Općine su dobili 12 tisuća kuna, koje namjeravaju potrošiti na kupovinu žičane ograde kojom će ograditi okućnicu. Na taj će način imati dvorište u kojem se psi mogu istrčavati.

No, potrebno im je još mnogo toga: treba urediti unutrašnjost objekta. Zima nije tako daleko, a psi i mačke moraju biti zaštićeni od hladnoće. Premda Korčula djeluje toplo, otočke zime znaju biti oštre. Zbog toga su volonteri zamolili sve koji im na bilo koji način mogu pomoći da se uključe u obnovu kuće. Dobrodošlo je apsolutno sve: prozori i vrata za kuću, boja za zidove, boksovi za pse i mačke, kućice, transporteri, mrežice za hlad, hrana... Osim toga, pozivaju sve koji im mogu pomoći da urede prostore da se jave, a nadaju se i kako će se mnogi stanovnici otoka doći volontirati u azilu.




- Naravno, ne treba ni napominjati da su novčane donacije dobrodošle. Nekome je deset kuna iznos kojim plati jednu kavu, a nama mali dio kućice za nekog psa - kažu volonteri, koji se nadaju kako bi do kraja ljeta ovu zapuštenu kuću mogli pretvoriti u mali raj za napuštene životinje, u kojem će oni provesti kratko vrijeme prije nego što odu u svoje "zauvijek" domove.

Novčane donacije mogu se uplatiti na IBAN HR5823300031100068384, model 99, s naznakom "za uređenje novog azila", a paketi se mogu slati na novu adresu budućeg azila udruge Papagalo, smještenog u Dubrovačkoj cesti 20.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:41