LJUBAV MEĐU ŽIVOTINJAMA

NEOBIČAN TRIO MAZI SE U PODRAVSKOM DVORIŠTU Od ove simbioze naizgled različitih bića mnogo bi mogli naučiti domaći, ali i prekooceanski rasomrsci

Dok djeca civilizacijske predrasude o psima i mačakama već od prvih godina života usvajaju s teve ekrana, stvaran život u seoskom dvorištu prava je zbilja
 Nikola Wolf / Cropix

Neobičan trio mazi se na hladnom podravskom vjetru. Jedna umiljata crna maca i dva preslatka labradora uživaju u društvu u dvorištu obiteljske kuće u Novigradu Podravskom kod Koprivnice.

Nerazdvojni je trojac zajedno odrastao, a mačka i danas često spava na leđima labradorice, koja se zaštitnički ponaša prema svojoj mezimici. Ne dao bog da susjedov pas samo poprijeko pogleda njihovu frendicu - odmah se psi oglase lavežom i nakostriješenom dlakom.

Dok djeca civilizacijske predrasude o psima i mačakama već od prvih godina života usvajaju s teve ekrana, stvaran život u seoskom dvorištu prava je zbilja. Psi, mačke, krave, kokice i ljudi u čvrstom su savezu i zajednici.

Nikola Wolf / Cropix

Nikola Wolf / Cropix

Nikola Wolf / Cropix

Od te sasvim obične, toliko prirodne simbioze naizgled različitih živih bića mnogo bi mogli - da hoće - naučiti domaći, ali i prekooceanski rasomrsci. Jer, dvorište podravskog sela pravi je mikrokozmos. Esencija života.

Mjesto gdje mačka nije tako crna kako izgleda i gdje su arhetipski neprijatelji zapravo - nerazdvojni frendovi.

Nikola Wolf / Cropix

Nikola Wolf / Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:58