KAO IZ RALJA

'NIKADA NEĆU ZABORAVITI NJEZINO VRIŠTANJE...' Otac tinejdžerice opisao jezivi susret s velikom bijelom psinom koja je zamalo ubila njegovu kćer

 
Ilustracija, velika bijela psina
 Profimedia, Uppa creative

Australska tinejdžerica je uz puno sreće preživjela napad četiri i pol metra duge velike bijele psine koja se zaletjela u njezin kajak i odbacila je visoko u zrak, piše Guardian.

Sarah Williams (15) veslala je kajacima sa svojom obitelji nedaleko od obale Južne Australije, južno od grada Adelaidea, kada je najopasniji morski pas napao njezin kajak.

- Morski pas se stvorio niotkuda te je udario u kajak ispod površine mora i odbacio moju kćer u zrak. Okrenuo sam se i vidio zapjenjeno more i ogromnog morskog psa okrenutog na bok kako pokušava zagristi u Sarah dok se ona penjala nazad u kajak. Nikada neću zaboraviti kako je vrištala, trnci su mi prošli kroz kičmu - ispričao je njezin otac Chris za Nine network.

U tom trenutku Chris je bio nekih 30 metara udaljen od svoje kćeri u malom aluminijskom čamcu zajedno sa svojim sinom. Uključili su motor i brzo došli do Sarah, da bi je potom njegov sin odmah uvukao u njihov čamac.

- Doslovno ju je povukao preko leđa morskog psa kako bi ušla u čamac. Da nam je trebalo kojih 10 sekundi više, mislim da ne bi preživjela - rekao je Chris.

Prestravljena Sarah je pak ispričala da je cijela scena bila kao iz poznatog filma "Ralje":

- Vidjela sam ga tek kad sam pala u more, samo njegovu leđnu peraju.

Chris Williams je dodao da je ključna stvar u cijeloj priči bila u tome da je motor na čamcu upalio iz prve.

- Razlika između toga da je moja kćer živa ili da danas ovdje nije s nama je u 10 sekundi. Ovo je nešto što više nikada ne želim doživjeti.

Otac, sin i kći na kraju su neozlijeđeni došli do obale, iako ih je morski pas pratio još nekih 10 minuta. Samo 100 metara od njih na kajacima su bili Chrisova žena i jedan obiteljski prijatelj koji su također živi i zdravi stigli do obale.

Nitko od njih više se neće vraćati na ovu lokaciju kako bi veslali kajakom, rekli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:00