Sarajevski dobročinitelj

OVO JE TAKSIST KOJI DAJE ŽIVOT ZA NAPUŠTENE PSE Skočit će u zaleđenu rijeku, bdjeti nad štencima i za njih prijeći tisuće kilometara

Zapamtite ime Fahrudina Cakija Brave, taksista iz Sarajeva. To je čovjek velikog srca koji kao dobri duh bdije nad ugroženim psećim stanovnicima bosanskohercegovačke metropole.
 Facebook

Kada je prije sedam godina vidio koliko su psi ugroženi na ulicama Sarajeva, odlučio je svoje vrijeme maksimalno provoditi s njima. Od tada sav svoj život i srce daje za njih. Iako nije član niti jedne udruge za zaštitu životinja, Fahrudin se trenutačno sam brine za oko 50 pasa koji su sklonjeni s ulice.

Ponosno kaže kako nema grada u Hrvatskoj i Srbiji u kojem nema prijatelja koji pomažu psima. 'Isto tako kada oni dođu u Sarajevo, moji su gosti i svi se družimo', kaže Bravo.

Gostujući u jutarnjoj emisiji regionalne N1 televizije Sarajevo rekao je da ni sam ne zna koliko je pasa spasio od sigurne smrti.

Njegovu priču potvrdio je i naš kolega iz Jutarnjeg lista, Zoran Š. Njegova supruga također pomaže napuštenim psima te se tako sprijateljila i s Fahrudinom. Nedavno je Fahrudin navratio u Zagreb preuzeti neke donacije, kaže Zoran i dodaje: 'To je jedan divan čovjek, da je bar više takvih, nije mu problem prijeći tisuće kilometara da bi spasio nekog psa ili prevozio hranu za napuštene pse.'

Facebook

'Najviše problema ima na granici', kaže nam kolega. Naime, kada ga vide u automobilu punom hrane za pse misle da 'šverca' hranu. No, sve je više carinika koji ga prepoznaju.

Fahrudinova najveća želja je napraviti eko-selo za pse, gdje bi bili smješteni do konačnog udomljavanja.

'Nadam se da će i država prepoznati projekt i pomoći mi. To bi bilo prvo "selo" te vrste u regiji. Radi se o prihvatilištu za pse, a meni je potrebno da inspekcija prepozna moj rad i trud i dozvoli otvaranje takvog centra. Tu bi se liječili povrijeđeni i bolesni psi i boravili dok im se ne pronađe novi dom', rekao je za N1.

Više o Fahrudinu možete saznati na njegovom Facebook profilu, a video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:56