ODBJEGLI STEVE

POLICIJA TRAGA ZA 'NAJSLAĐOM ŽIVOTINJOM NA SVIJETU' Maleni tobolčar uskočio na brod i nestao bez traga. Zadnji put je viđen kod jedne kante za smeće

 Facebook

Australska policija objavila je apel za spas odbjegle kuoke, "najsimpatičnije životinje na svijetu", koja je pobjegla iz svog doma uz zapadnu australsku obalu na brodu za prijevoz otpada.

Vlasti su zabrinute za sudbinu životinjice nazvane Steve, koja je posljednji put viđena 4. siječnja na kanti za smeće na kopnu, gdje ju je netko zamijenio za velikog štakora, objavili su australski mediji.

"Steve je malen, sladak i krznat", objavila je policija Zapadne Australije na svom Facebooku.

Kuoke ili kratkorepi valabiji maleni su tobolčari koji su na australskom kontinentu ranjiva vrsta jer stradavaju u prometu ili su plijen lisica. Uglavnom žive na otoku Rottnestu, dvadesetak kilometara od Pertha gdje su bolje zaštićeni. Zovu ih najsretnijim životinjama na svijetu jer im njuškice izgledaju kao da se stalno smiješe.

Kuoke ne predstavljaju opasnost za ljude, vrlo su prijateljski nastrojene i ne boje ih se. Hrane se biljem i uglavnom su aktivne noću. Iako podsjećaju na zdepaste klokane, u stanju su popeti se na nisko drveće i žbunje.

No ovaj je put policija upozorila da se ljudi Steveu ne približavaju jer bi mogao reagirati nepredvidljivo. Savjetovali su da, ako ga spaze, odmah obavijeste vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:43