TRAŽE SE VOLONTERI SOCIJALIZATORI

POMOZITE IM DA SE PRIVIKNU NA ŽIVOT U OBITELJI Psi koji će jednoga dana biti pomagači trebaju privremene domove u Zagrebu i okolici

 CENTAR SILVER

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi).

Pas pomagač svoju prvu godinu odrastanja provodi kod socijalizatora - volontera (u volonterskoj obitelji), gdje se navikava na život u obitelji i na različite životne okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći, te uči osnovnu poslušnost.

CENTAR SILVER

Centar Silver osigurava hranu, veterinarsku skrb kao i stručnu pomoć tijekom trajanja socijalizacije. Po proteku socijalizacije, pas kreće u 8 -mjesečni program školovanja, te dolazi kući socijalizatoru - volonterskoj obitelji vikendima, tako da je prilagodba na rastanak i psu i socijalizatoru postepena.

Tijekom socijalizacije, Centar Silver obiteljima pruža stručnu pomoć i podmiruje sve troškove prehrane, opreme i veterinarsku brigu.

Program socijalizacije obuhvaća kontinuiranu brigu o volonterskim obiteljima socijalizatora i štenadi smještenoj u obitelji u dobi od 2 mjeseca do 15 - 18 mjeseci starosti, odnosno do ulaska u program školovanja.

CENTAR SILVER

Socijalizatori dolaze na druženja i učenje u Centar Silver sa psom mjesečno ili po dogovoru. Važno je napomenuti da psi u socijalizaciji (prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča, Narodne novine br 131 iz '98) imaju pravo pristupa na sva javna mjesta (primjerice urede, hotele, restorane, banke, pošte, kazališta, koncertne dvorane, športske objekte, tržnice, prodavaonice, škole, visoka učilišta i sl.), te javni prijevoz, bez plaćanja dodatne karte.

Centar Silver vas poziva da se pridružite našoj brojnoj obitelji socijalizatora. Učinite dobro djelo, doživite prekrasno iskustvo druženja i odgoja jednog šteneta, te pomozite u stvaranju psa vodiča, rehabilitacijskog psa, terapijskog psa - postanite socijalizator!

CENTAR SILVER

Tijekom socijalizacije pas treba živjeti s obitelji u stanu ili kući. Program socijalizacije je zamišljen kao uska suradnja između koordinatora socijalizacije, trenera pasa pomagača i volonterske obitelji na pravilnoj socijalizaciji, te praćenju rasta i razvoja šteneta. Cijela suradnja uključuje redovite sastanke kod obitelji, u djelu grada gdje obitelj živi, te u Centru Silver kroz individualne i grupne vježbe poslušnosti i organizirana predavanja ili radionice.

CENTAR SILVER

Za postati socijalizatorom potrebno je: stanovati u Zagrebu ili bližoj okolici, svi ukućani moraju se složiti s dolaskom šteneta, za koje morate imati dovoljno vremena, ljubavi i volje, koje biste uložili u socijalizaciju psa pomagača, morate biti spremni surađivati s Centrom Silver na specifičnom odgoju šteneta kako bi ono bilo dobar kućni ljubimac i malo više od toga (u stanu i vani).

Socijalizacija traje 14 - 16 mjeseci, nakon čega pas dolazi u Centar na trening radnim danima, a na poneki vikend 'kući'.

Pozivamo sve zainteresirane građane da se jave i pomognu Centru za rehabilitaciju Silver ite se odluče postati socijalizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:18