SERGEJ I SILVANA

SRETAN KRAJ DRAME KOJU JE DOŽIVJELO JARE U SLAVONIJI Sergej se oporavlja od brutalnog premlaćivanja, u novi dom ide sa sestrom koja je plakala za njim

 
Silvana i Sergej
 VETERINARSKA AMBULANTA ANUBIS

Jarić Sergej iz mjesta Bršadin nedaleko od Vukovara proživio je gadne dane - zbog nekoliko nevinih koraka u smjeru susjedova dvorišta dobio je batine od kojih je jedva ostao živ. No, uspio je i trenutačno se oporavlja u prostorijama Anubis kluba, veterinarske ambulante u Vukovaru. Tamo je prije dva dana došla i njegova sestra blizanka, koju je osoblje ambulante nazvalo Silvana. Njihovi su ih dojučerašnji vlasnici darovali, a odluku su zapečatili svojim potpisom, a jedini uvjet bio je da kozlići pronađu dom zajedno i da ne budu zaklani.

Silvana je zdrava - u ambulantu je došla samo zato što, rekli su vlasnici, nije prestala "mukati" od žalosti za Sergejem, pa su se odlučili pružiti im priliku za novi dom.

- Sergej je dobro. Na jedno oko vidi - obilazi rupe, ne zabija se u prepreke, dakle vidi. Drugo je još krvavo i natečeno, ali nećemo ga morati vaditi. To što mene ignorira ima veze s tim što ga nije briga, a ne što ne vidi. Inače je divan, ima prekrasan karakter. Kako zbog težine ozljeda još ne smije biti vani po kiši, a želi jesti samo zelenu travu, bleji kao lud dok ga ne pustimo van - kaže Vesna Marošinac iz Anubisa.

Kaže da Sergej, bez obzira na to što cijeli dan provodi vani, uredno čeka vrijeme kada će ga dovesti na previjanje kako bi nuždu obavio u ambulanti i pritom, ako je moguće, usvinjio što više ljudi. Radi to svakog dana, bez iznimke. I nimalo se ne kaje, kaže doktorica Marošinac.

VETERINARSKA AMBULANTA ANUBIS
Silvana i Sergej

- Njegova sestra je posve suprotne naravi. Pitoma je, draga, vidi se da je navikla na ljude i da je oni zanimaju. Dok se on buni i neće jesti suhu hranu, nego želi van, ona gricka što god joj donesemo i savršeno je zadovoljna svime - kaže Marošinac.

Vlasnik se odrekao Sergeja i Silvane, ali to ne znači da je podmirio dvije tisuće kuna troškova njegova oporavka. Malenom se jaretu rana na glavi i dalje gnoji pa je potrebno dva puta dnevno čistiti je i previjati, a još uvijek mu daju antibiotike i lijekove protiv bolova. Iz ambulante zato mole za pomoć za podmirenje troškova.

IBAN Anubisa je HR4423600001102395460, Paypal Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., samo je potrebno naznačiti da je to za Sergeja.

Brat i sestra tako nakon nimalo obećavajuće situacije ipak ostaju zajedno i u Anubisu, sve dok se Sergej ne oporavi, a onda idu zauvijek u dom, u jedno seosko gospodarstvo u Istri. S njima će i dvije mini koze, MacKenzie i Mephisto, koje su spašene od klanja. Kad odu, posve će se raspasti Anubisovo malo životinjsko društvo. Zaposlenici ambulante, naime, uz dva konja, kojima pružaju dom, donedavno su imali i dvije ovce, od kojih su jednu spasili od klanja, a drugu iz potopljene Gunje. Njima su pronašli dobar dom, baš kao što traže svim svojim životinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:54