NASILJE NAD ŽIVOTINJAMA

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE IZ SAMOG CENTRA ZAGREBA Pronađena vrećica puna raskomadanih kunića: 'Kakav čovjek moraš biti...'

 Udruga Mrkvica / Facebook

Uznemirujuća objava dočekala je jutros korisnike društvenih mreža kad je udruga koja brine o kunićima i divljim zečevima objavila fotografije masakriranih kunića, bačenih kraj Glavnog kolodvora u Zagrebu.

Prema objavama i komentarima može se zaključiti da je ženska osoba pronašla vreću s raskomadanim kunićima. Krvavi dijelovi tijela virili su iz vreće, a pokraj vreće bila je bačena glava jednog kunića.

Objavu Udruge Mrkvica prenosimo u cijelosti:

[UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE]

Kakav propali pokušaj ljudske osobe moraš biti da napraviš nešto ovako? Na ovako surov način ubiti najnježnija bića na svijetu.

Kod McDonaldsa u blizini Glavnog kolodvora pronađena vreća s raskomadanim kunićima. Pokraj vreće bačena je glava kunića.

Vreća u kojoj su ostavljeni je vreća od hrane koju i mi koristimo u utočištu i većinom je koriste vlasnici većeg broja kunića ili uzgajivači.

Slučaj je prijavljen policiji. Ukoliko bi netko imao ikakve informacije o mogućem počinitelju ovog užasa, neka dojavi policiji.

Molimo vas da podijelite ovaj post, što više ljudi vidi, veća je šansa da će netko imati nekakva saznanja o počinitelju!

Udruga je kasnije u komentarima potvrdila da je na mjesto događaja stigla veterinarska inspekcija i policija koja je napravila zapisnik. Korisnici su ispod objave primijetili da je vreća bačena na mjestu gdje bi trebalo biti mnogo nadzornih kamera te se nadaju da će policija tako naći i kazniti počinitelja.

Podsjetimo, prema hrvatskom zakonu koji pokriva članak 205. Kaznenog zakona (NN 125/11. i 144/12.) kojim je propisano kazneno djelo ‘Ubijanje ili mučenje životinja’, usmrćivanje ili teško zlostavljanje životinje bez opravdanog razloga, nanošenje nepotrebne boli ili izlaganje životinje nepotrebnim patnjama kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:35