POKLON KOJI SE NE ODBIJA

VATROGASCI NA METI KRITIKA: POJELI PRAŠČIĆE KOJE SU SPASILI IZ BUKTINJE Farma im u znak zahvale poslala mesne delicije: Pa kako ste ih mogli smazati?!

 
 Pewsey Fire Station

Prije šest mjeseci engleski vatrogasci iz Wiltshirea proglašeni su herojima nakon što su iz zapaljene staje spasili 20 praščića. Nagrada od farmera čiju su imovinu spasili stigla je prije dva dana. Na adresu vatrogasne postaje stigle su kobasice i slanina napravljeni od tih istih praščića koji su izvučeni iz vatre...

Ovaj kontroverzni poklon sablaznio je dio javnosti koja se pita zašto su se vatrogasci uopće trudili spasiti praščiće kad su te iste životinje pola godina poslije završile na njihovom roštilju. Drugi dio javnosti mogao bi cinično odgovoriti da se u ovom pitanju krije i odgovor...

Direktorica farme Rachel Rivers ne uzbuđuje se previše zbog brojnih kritika.

- Svjesna sam da su vegetarijanci bijesni, ali vatrogasci su mi rekli da su naše delicije fantastične - rekla je za BBC.

S druge strane, u PETA-i, društvu za zaštitu životinja su bijesni.

- Vatrogasnim postajama smo poslali veganske kobasice kako bismo im dokazali da pravi heroji ne jedu spašene svinje, već ih spašavaju od klanja - rekla je glasnogovornica Mimi Bekhechi.

Požar na farmi, poslije je otkriveno, samo je produljio svinjama život za šest mjeseci. Rachel Rivers je poslušala kritike iz PETA-e, a onda im je objasnila da je sporna farma zapravo odlično okruženje za životinje koje se tamo nalaze.

- Svim tim životinjama pružamo njegu i pažnju i mislim da one imaju jako kvalitetan život do trenutka kada ih zakoljemo. Da, osjećamo se tužno kad se to dogodi... Ali osjećaj je poslije odličan kad nahraniš ljude tim istim mesom. Evo, ovaj posljednji primjer je najbolji. Ima li boljeg načina za reći 'hvala' nego poslati ljudima kobasice i slaninu - kaže Rivers.

Vatrogasci se očito slažu s posljednjom izjavom budući da su na sva usta nahvalili kvalitetu kobasica.

- Ne možeš odbiti takav poklon, kobasice su bile sjajne - rekao je njihov glasnogovornik u utorak.

Ipak, vatrogasci su nakon salvi kritika uklonili fotografiju roštiljanja sa svoje Facebook stranice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:41