OMOGUĆAVA PLIVA

INTIMNA ISPOVIJEST DOMAGOJA (45) 'Imali smo super brak, a onda sam počeo gomilati kilograme, dobio sam i dijabetes. Evo kako smo vratili strast'

„Ženi si još privlačan?! Ma daj, molim te, čisto sumnjam, s tom tvojom škembicom.“ Gotovo svaka kvartovska cuga ovako je završavala. Domagoj ima 45 godina i cijeli je život vodio bitku s kilogramima. Vježbanje jednostavno nikad nije bio njegov đir. Njegovoj supruzi to nije smetalo, iako mu je često pripremala zdrave obroke i onako bi mu suptilno rekla kako bi se mogao malo pokrenuti, pa makar đir po Jarunu. „Navući ćeš na sebe neku boleštinu“, znala mu je reći kada bi ga u 23 sata ulovila kako pred televizorom jede gigantski sendvič.

KAKO BITI SPEKTAKULARAN U KREVETU I USPJEŠAN NA POSLU Totalni vodič za muškarce kroz seks, zdravlje i fitness. Savjeti vrhunskih stručnjaka i metode za kojima su svi poludjeli

„Ti ne znaš uživati u životu“, kroz smijeh bi joj dobacio. Zbog kilograma nikad nije imao komplekse, govori nam Domagoj. Štoviše, na roštiljima je uvijek ON bio TAJ koji bi prvi skinuo majicu. „Joj, daj se obuci, ne moraju svi to gledati“, znala bi ga prekoriti supruga.

Supruga, ljubav njegova života, najveća podrška, glas razuma i najseksi guza. Voli je tako opisivati. I njihovo upoznavanje je imalo veze s hranom. Kao studentica, radila je u jednoj zagrebačkoj slastičarnici. Domagoj je, smije se, bio redoviti gost. Što zbog neodoljivih kremastih kolača, što zbog neodoljive prodavačice. Bucmasti, ali nimalo sramežljivi student matematike odlučio ju je pozvati, a kamo drugdje nego na - sladoled.

Vjenčali su se nakon dvije godine i imaju dvoje djece. Domagoj je kilograme gomilao i u braku, a prije tri godine dijagnosticirali su mu dijabetes tipa 2. Ta dijagnoza ga je potpuno zatekla. Znao je da nešto u svom životu hitno mora promijeniti. Prvo što je odlučio napraviti bilo je uhvatiti se u koštac s kilogramima. Teškom mukom, ali onako dalje više nije mogao. Nakon što je izgubio šest kilograma, vaga se prestala micati. Počeo je osjećati anksioznost, a njegov brak kao da je izvukao najdeblji kraj. Krenule su svađe, bio je nervozan i tjeskoban, a sve se to odrazilo i u spavaćoj sobi.

Nekoć odličan seksualni život, s nelagodom nam priznaje, splasnuo je preko noći. Teško mu je bilo pričati o tome čak i bliskim prijateljima. Na kvartovskim kavama i dalje je bio najglasniji. Naravno, i kad se govorilo o seksu, a ta tema uvijek nekako iskoči. „Pih, ne znam za vas, ali ja još mogu tri put zaredom“, volio se hvaliti. Lagao je, naravno. Vječni šaljivac u društvu, a kod kuće frustrirani muškarac koji je ignorirao suprugu. Voljenu slastičarku. Ženu, koja je i nakon toliko godina oblačila seksi rublje i zavodila ga dok je gledao Ligu prvaka.

Preplavila ga je neugoda. Što ona ima raditi sa mnom kad je više ne mogu niti zadovoljiti, pitao se…

Srećom, njegovo dizanje ruku od svega nije dugo trajalo. Prevladao je zdrav razum. Supruga je bila uz njega. Najveća podrška, kaže. A u takvim trenucima to je izuzetno bitno. Ništa nije nerješivo, govorila mu je. I on je toga bio svjestan. Nerješivo jedino može biti kad se predaš. A on nikad nije bio takav tip muškarca!

Što kažu liječnici

Dr. Ante Reljić, spec. urolog, KBC Sestre milosrdnice

Domagoj (45) mora primarno redovito kontrolirati stanje dijabetesa i prilagođavati terapijske mjere (dijeta, tablete i/ili inzulin) prema savjetima i rezultatima nadzora dijabetologa.

Sekundarno - dovoljno tjelesne aktivnosti, prilagoditi tjelesnu težinu idealnoj, barem dvije litre tekućine dnevno, više dnevnih obroka s manjom pojedinačnom količinom, mediteranski tip prehrane...

Dr. Dinko Hauptman, spec. urolog, KBC Zagreb

Dijabetes je kronična bolest koja ostavlja nepopravljivu štetu na malim krvnim žilama i živcima. Svakako takvom pacijentu treba sugerirati učestale kontrole dijabetologa, uz maksimalnu korekciju vrijednosti šećera kako bi se zaustavile posljedice daljnjeg nekontroliranog dijabetesa.

Želite li znati više? Posjetite www.sdinami.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:04