AKTIVNA HRVATSKA

KAKO OSTATI U FORMI AKO CIJELI DAN MORATE BITI U UREDU Ugledna hrvatska menadžerica demonstrirala nam je 7 vježbi koje i vi možete raditi na poslu

 Aktivna Hrvatska
U sklopu projekta Aktivna Hrvatska Selma Ljutić Cvjetko iz Agrokora pokazala je vježbe idealne za zaposlene ljude, koje je osmislio profesor s Kineziološkog fakulteta Marin Dadić

S obzirom na užurbani i sjedilački način života, ispunjen poslovnim obvezama te putovanjima, danas je teško uklopiti i vrijeme za vježbanje.

Pogotovo to vrijedi za poslovne ljude kao što je Selma Ljutić Cvjetko, rukovoditeljica u službi ključnih kupaca u Zvijezdi. Osim zahtjevnog posla, Selma je i majka dvoje djece pa joj je teško uskladiti poslovne i privatne obveze. No, za vježbanje uvijek nađe vremena, omiljeni joj je pilates, a u suradnji s trenerima nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska Selma je pokazala koje je vježbe moguće izvoditi na radnome mjestu. Profesor Marin Dadić s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu osmislio je vježbe istezanja i aktivacije lokomotornog sustava koje možete izvoditi u uredu.

1. Istezanje mišića stražnje strane natkoljenice

Aktivna Hrvatska

Postavite jedno stopalo na stolicu, a drugo neka bude usmjereno prema naprijed te ravnih leđa krenite prema stopalu. Vježbom ćete osjetiti istezanje mišića stražnje strane natkoljenice te mišića potkoljenice. Položaj zadržite 30 sekundi i ponovite ga u dvije serije

2. Power pose

Aktivna Hrvatska

U sjedećem položaju, ravnih leđa, laktove gurajte prema natrag, a prsa prema naprijed, jako je važno pokušati spojiti obje lopatice. Osjetite blago istezanje u području ramena. Položaj zadržite 30 sekundi i radite u dvije serije.

3. Zagrljaj

Aktivna Hrvatska

- Obgrlite obje noge oko koljena i povucite tijelo prema gore. Prilikom izvedbe vježbe osjetit ćete istezanje mišića gornjeg dijela leđa. Položaj zadržite 30 sekundi i ponovite ga u dvije serije.

4. Istezanje stražnje potkoljenice

Aktivna Hrvatska

Pružite jednu nogu ispred sebe te ravnim leđima, gurajući tijelo prema naprijed, pokušajte dosegnuti stopalo. Osjetit ćete istezanje mišića potkoljenice. Zadržite 30 sekundi i radite u dvije serije.

5. Office stretch

Aktivna Hrvatska

- Postavite jedno stopalo na stolicu, ruke podignite prema gore i krenite trupom u stranu. Prilikom izvedbe pokušajte aktivirati mišiće stražnjice. Osjetit ćete istezanje mišića kuka. Položaj zadržite 30 sekundi u dvije serije.

6. Sjedeće veslanje

Aktivna Hrvatska

- Sjedeći na stolici ravnih leđa laktove vucite prema natrag i spajajte lopatice. Ovom vježbom aktiviramo mišiće lopatice i ramena koji su zaduženi za dobro držanje i posturu. Vježbu ponovite 8 puta u dvije serije.

7. Noga natrag

Aktivna Hrvatska

- Stojeći iza stolice pružajte nogu prema natrag, prilikom čega nastojte imati aktivne mišiće stražnjice. Vježbom budimo mišiće stražnjice koji “spavaju” prilikom dugotrajnog sjedenja. Vježbu ponovite 8 puta u dvije serije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:51