LJETNI SPECIJAL

NAGRADNI NATJEČAJ JUTARNJEG: IMATE LI 'BEACH BODY'? Volite vježbati i totalno ste FIT? Otkrijte svoju formulu za uspjeh i osvojite vrijedne nagrade

 Darko Tomaš / HANZA MEDIA
Podijelite s nama svoj recept za top-formu i potaknite druge na aktivniji život

Iza vas su mjeseci napornog treninga i sati provedeni u teretani, na plesnim fitness programima, jutarnjem trčanju ili planinarenju. Zdrave životne navike, tjelovježba i uravnotežena prehrana nisu više ideali o kojima samo sanjate. Konačno provodite svoj fitness plan.

Sve pobornike zdravog života, koji su svjesni da vježbanje nije samo put do savršene linije, nego ključan faktor u očuvanju zdravlja, Jutarnji list poziva da sudjeluju u našem velikom ljetnom projektu Beach Body. Zanima nas kako ste koncipirali svoj plan i program vježbanja, koje su se tehnike pokazale najboljima, koje promjene u prehrani su vam pomogle da se osjećate bolje i da budete vitkiji. Jeste li isprobali neku posebnu dijetu i plan prehrane ili ste samo izbacili sendviče? Kako ste se na svom putu motivirali?

Podijelite s nama recept za uspjeh i motivirajte druge da postanu fit, vježbaju i jedu zdravo!

Naš stručni tim koji čine mladi fitness treneri Dora Vajdić i Marko Matijević iz tvrtke Biotrening te predavač s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Marin Dadić odabrat će jednom na tjedan najbolju formulu za uspjeh i čitateljima dati dodatne korisne savjete za daljnje vježbanje i prehranu.

Vašu ćemo formulu za uspjeh tjedno nagrađivati vrijednim darovima koji uključuju kompletnu opremu za vježbanje brenda Champion iz Sport Visiona, dijagnostiku lokomotornog sustava tvrtke Biotrening (procjenjivanje stabilnosti i mobilnosti različitih dijelova tijela), paket suplemenata iz prodavaonice eko hrane Nutrimedica kojim ćete održavati dobre prehrambene navike te Niveinu košaricu bez koje je odlazak na plažu ovo ljeto nezamisliv.

Što je potrebno za sudjelovanje? Pošaljite fotografiju cijele figure, svakako odjenite zaštitni znak ljeta - kupaći kostim i ukratko s nama podijelite svoju formulu za idealni Beach Body. Nagrađujemo motivaciju, ustrajnost, disciplinu i izgled, sve su komponente jednako važne. Ne tražimo lice s naslovnice, nego dobru priču koja će motivirati druge.

Svoje fotografije i kratke opise svoje formule za Beach Body šaljite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a prijave primamo tijekom srpnja i kolovoza. Nagradni fond vrijedniji je 2000 kuna, a najbolje priče i fotografije objavit ćemo na stranicama Jutarnjeg lista i na portalu Jutarnji.hr tijekom ljetnih mjeseci.

Za vrhunske rezultate dovoljno je pola sata vježbe na dan

Marin Dadić, kondicijski trener

Iako smo u ljetnom razdoblju i temperature baš i ne djeluju motivacijski na svakodnevno vježbanje, jako je važno svakodnevno izdvojiti trenutke u danu koji su posvećeni tjelesnoj aktivnosti.

Naime, izdvojimo li samo pola sata nekog oblika tjelesne aktivnosti na dan, možemo imati vrhunske rezultate za zdravstveni i lokomotorni status. Takav oblik tjelovježbe može biti samo šetnja ili lagano trčanje, plivanje ili čak neke vježbe jakosti za koje nam kao opterećenje može poslužiti i težina vlastitog tijela.

- Najvažnija je u svemu to što dobrobiti od zdravog načina života možemo imati samo ako smo ustrajni i svakodnevno ih koristimo. Tjelesna aktivnost besplatna je ljekarna iz koje na najjednostavniji način možete konzumirati lijekove od kojih ćete imati tijelo o kakvom sanjate - kaže naš stručni savjetnik Marin Dadić, magistar kineziologije i kondicijski trener brojnih profesionalnih sportaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:22