MAGIČNI OPORAVAK

ONI ZNAJU KAKO OTKLONITI MAMURLUK Top kuhari otkrivaju svoje tajne za pripremu super vikend doručka koji će nas kvalitetno uvesti u radni tjedan

 YouTube Screenshot

Gotovo svakog vikenda ista priča. 'Samo jedno piće nakon posla' završi s njih nekoliko, a možda i odlaskom u klub, jer - 'kad ćemo ako ne sada'. Sljedeće jutro proklinjemo noć iza sebe i onu zadnju čašu, a tad nas najčešće obuzme i neviđena glad. Kako ne bi sve završilo na pecivu iz pekare i galonima vode, prenosimo savjete koje je Independent potražio kod britanskih top kuhara. Njih sedmero otkriva kako pobijediti mamurluk i pripremiti si doručak koji će nas kvalitetno uvesti u novi dan.

Lorraine Pascal, kuharsko tv lice i bivši model spas pronalazi u čarobnom napitku. Zeleni matcha čaj u kombinaciji s prahom biljke Maca – andskog praha koji spada u kategoriju tzv. superhrane, za nju je recept za oporavak. Lijepa Britanka napitku doda i malo proteinskog praha i u trenu je spremna za dnevne izazove.

Adam Simmonds, glavni kuhar londonskog restorana Pavillion, također se odlučio za rješenje u tekućem obliku. Njegov odabir pao je na svojevrsni klasik – zeleni smoothie pripravljen od kokosovog mlijeka, špinata, grožđa, svježeg krastavca, jabuke i kivija.

Very honoured to have cooked with these guys @beyondfood_ a true inspiration

A post shared by Adam Simmonds (@chefasimmonds) on

Autorica knjiga o hrani i kulinarsko tv lice Sophie Michell odabrala je nešto potpuno drugačije. Njen je izbor pao na doručak dostojan superjunaka. Pečena jaja s lukom, čilijem, korijanderom, rajčicom, feta sirom i avokadom Sophien su recept koji će vas oporaviti i od najgoreg mamurluka, a u kombinaciji s kukuruznom tortiljom zasitit će vas tijekom cijelog dana.

Joe Wicks, nutricionist, kuhar i osobni trener svojim izgledom svjedoči o načinu života kojeg vodi, ali, i najboljima se ponekad 'zalomi'. I to je sasvim ok, smatra, dok god se već iduće jutro možete vratiti u formu. Joe to postiže jutarnjom tjelovježbom bez obzira na to kako se osjeća, jer se nakon nje nagradi slasnim palačinkama obogaćenim proteinima.

Tom Cenci, glavni kuhar poznatog londonskog restorana Duck and Waffle, ima pomalo neobičan prijedlog. Vjeruje kako mu u otklanjanju toksina iz tijela pomaže sushi, a obzirom da se nakon lude noći ne budi prerano, smatra kako je upravo to jelo izvrstan prijedlog za ručak nakon izlaska i neprospavane noći.

Truffle temptation

A post shared by Tom Cenci (@tomcenci) on

Autor YouTube kanala SORTEDfood, kuhar Ben Ebbrell, za sve one koji se bore s mamurlukom ima dva prijedloga, ovisno o razini želje koju za hranom osjećate. Ukoliko ste jedni od onih koji se probude 'gladni kao vuk', Ben predlaže britanski klasik – doručak koji podrazumijeva grah, tost, kobasice i jaja. Ako ste pak jedna od onih osoba koja preferira zdraviju varijantu obroka, Ebbrell je podijelio recept za malo drugačiji smoothie. Izmiksate li u blenderu bananu, orahe, med, mlijeko i malo tamne čokolade, dan ćete započeti zdravom energetskom bombom koja će vam u trenu oraspoložiti duh i tijelo.

Vlasnik londonskog restorana Gunpowder Harneet Baweja pronašao je spas za one koji će se u mamurno jutro pouzdati u sadržaj svog frižidera i ostatke jučerašnjeg ručka, jer im odlazak u trgovinu jednostavno ne predstavlja opciju. Ukoliko vam je od dan ranije ostala skuhana riža, podgrijte ju u kombinaciji s lukom, paradajzom, đumbirom i češnjakom. Uz ovaj brzi i začinjeni rižoto Harneet predlaže pečena jaja i uvjerava da ćete se nakon ovog obroka osjećati odlično.

Stuffing our faces

A post shared by Harneet Baweja (@harneetbaweja) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:31