BEACH BODY

'SLAB SAM NA KEKSE, POSEBNO NAPOLITANKE, ZNAM POJESTI CIJELU VREĆICU...' Mladi Zagrepčanin ima savršeno tijelo, ali ponekad i on poklekne

 

Borilačke vještine, trening u teretani i uravnotežena prehrana recept su za dobru figuru 24-godišnjeg Zagrepčanina Fabijana Matiju Krpelnika, koji je pobjednik petog kruga ljetnog Beach Body natječaja Jutarnjeg lista.

Fabijan je student kondicijske pripreme sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu te natjecatelj, trener i ponosan vlasnik smeđeg pojasa u Brazilian Jiu Jitsuu. Sportom se bavi oduvijek.

- Nikad nisam bio previše zainteresiran za školu, ali zato sam, otkad sam prohodao, vrlo aktivan, kao i moj brat blizanac. Prvo smo se bavili veslanjem, a nakon toga smo se zaljubili u borilačke vještine – ističe Fabijan koji je zajedno s bratom Ivanom osvojio zlato na regionalnim natjecanjima jiu jitsua Croatia BJJ Open i East European BJJ Open, a sudjelovao je i na svjetskom natjecanju u Abu Dhabiju 2014. godine.

Zaključuje da je uvijek poželjno imati nekoga tko će te motivirati na napredak. Osim na faksu, Fabijan redovito 4-5 tjedno vježba u teretani, a na trening jiu jitsua ide svaki dan.

- Subotom i nedjeljom se trudim što više odmoriti, no nekad i vikendom treniram jer sam tako naviknuo – objašnjava i dodaje da mu nije problem paziti što jede, pa se tako trudi jesti što više namirnica bogatih proteinom i izbjegavati ugljikohidrate.

- Hrana mora biti fina, ali na nju ne gledam kao na užitak, već kao na izvor energije za tijelo – rekao je Fabijan koji se u planiranju prehrane vodi motom - jedi ono što ćeš potrošiti, a što ne trošiš nemoj jesti. Brzu hranu i ugljikohidrate smatra otrovima, no ipak ponekad poklekne.

- Slab sam na kekse, posebno na napolitanke. Zna se dogoditi da pojedem cijelu vrećicu, recimo jednom mjesečno – priznaje. Tada nema osjećaj krivnje, nego mu bude fizički loše, jer se odvikao od takve hrane.

- Za savršen beach body preporučio bih najmanje četiri treninga tjedno u ciklusu od minimalno osam tjedana s uravnoteženom prehranom te adekvatnim odmorom – smatra.

KOMENTAR STRUČNJAKA

Naš stručni tim, fitness treneri Dora Vajdić i Marko Matijević te predavač s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Marin Dadić slažu se da je Fabijanova atletska figura rezultat izbalansiranog režima treninga, prehrane i odmora.

- Veliki volumen treninga tjedno, čak njih devet, koje njegovo tijelo tolerira, posljedica je dugoročnog bavljenja sportom i suplementarnih treninga u teretani. Naravno, ovakav način nije nešto što bismo preporučili prosječnom rekreativcu. Fabijan je svjestan činjenice da besprijekorna figura i učestalo konzumiranje slatkog i fast fooda ne idu zajedno te da je potrebno biti discipliniran s tek povremenim prepuštanjem i uživanjem u ovim namirnicama. U svakom slučaju, iz Fabijanovih riječi možemo zaključiti da su predanost, samokontrola i kvalitetan rad po vodstvom stručnjaka ključ do uspjeha za postizanje Beach Bodyja u tako kratkom periodu.

S ovime se slažemo, iako je lakši i zdraviji put zapravo onaj na dulje staze, odnosno umjereno vježbanje i izbalansirana prehrana tijekom cijele godine koja vodi do trajnijih rezultata, usvajanja zdravih navika, podizanja kvalitete života i kao proizvod svega toga do zadovoljstva kroz cijelu godinu – zaključuje fitness trener Marko.

IMATE LI BEACH BODY? ODLUČIT ĆE STRUČNI TIM JUTARNJEG.

PRIJAVITE SE!

Volite vježbati i totalno ste FIT? Otkrijte svoju formulu za uspjeh i osvojite vrijedne nagrade. Pošaljite fotografiju cijele figure, obucite zaštitni znak ljeta - kupaći kostim i podijelite svoju formulu za idealni Beach Body. Svoje podatke, fotografije i kratke opise šaljite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nagradni fond vredniji je od 2000 kuna, a najbolje priče i fotografije objavit ćemo u Jutarnjem listu i na portalu Jutarnji.hr. Darujemo opremu za vježbanje Champion iz Sport Visiona, dijagnostiku lokomotornog sustava tvrtke Biotrening, paket suplemenata Nutrimedica te Niveinu kozmetičku košaricu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:32