CROSSFIT

Trener koji Theresu May tjera na vježbu po brutalnom režimu

 Getty Images

Uz aktualne pregovore o Brexitu i vođenju zemlje, britanska premijerka Theresa May stigne održavati vitku liniju zahvaljujući brutalnom režimu osobnog trenera Leeja Carnabyja.

Carnaby je iskusan osobni trener kroz čije su ruke prošli brojni profesionalni nogometaši, političari, bivše snage specijalnih postrojbi i neki amaterski sportaši. Uz podužu listu zadovoljnih klijenata, Carnaby ima diplomu iz znanosti o upravljanju zdravljem i fitnessom, a na glasu je kao jedan od boljih crossfit stručnjaka.

Šezdesetogodišnja premijerka May trenira jednom na tjedan, prema nekim izvorima obožava vježbati i iznimno mu je posvećena, a propušta ga samo kad je izvan države. Trener Carnaby naplaćuje joj 45 funti po satu, što iznosi otprilike 390 kuna. Njezini se treninzi temelje na mnogo čučnjeva uz naporne HIIT elemente, odnosno “high intensity trening interval” koji podižu broj srčanih otkucaja i spektakularno sagorijevaju masnoću, a budući da je stručnjak za crossfit, Carnaby je u trening uključio vježbe s utezima i teške treninge otpora.

Crossfit je trening za cijelo tijelo koji kombinira elemente utega, gimnastike, kardio i temeljnog treninga, koji se izvode pod visokim intenzitetom i u strogo mjerenom vremenu. Takva vrsta vježbanja jedna je od najtežih u fitness industriji, a mnogi često odustaju ili prelaze na lakše načine vježbanja upravo zbog rigoroznog režima.

Nakon što je u medijima 2013. njezin veliki gubitak težine opisan kao “politički makeover”, May je otkrila javnosti da joj je dijagnosticiran dijabetes tipa 1.

- Dijabetes ne utječe na to kako radim svoj posao. On je samo dio života. Pognula sam glavu i pomirila se s time - rekla je May.

Prvo joj je dijagnosticiran dijabetes tipa 2 koji se može kontrolirati dijetom i tabletama, no nakon što je ipak ustanovljeno da je riječ o dijabetesu tipa 1, May se morala suočiti sa svakodnevnim ubrizgavanjem inzulina. Kaže da je isprva bila u šoku, no s vremenom je naučila dva puta dnevno baratati iglama i inzulinom.

- Sada sam malo opreznija s tim što jedem, naravno, tu su i injekcije, no to je nešto s čim se milijuni ljudi suočavaju svaki dan - zaključila je May.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:40