HT DONOSI

VIDEO: EVO ZAŠTO SU SVI LUDI ZA BINGE FITNESSOM Dr. Mijić otkriva kako gledati serije i filmove 48 sati i usput vježbati!

 Screenshot / HANZA MEDIA
 

Iako višednevno ležanje nije ni za kakvu preporuku, ponekad želja za gutanjem cijele sezone omiljene serije ili, primjerice, neke filmske trilogije, nadvlada svijest o tome da bi se, eto, s vremena na vrijeme ipak trebali pomaknuti s kauča.

GLEDAJ PICKBOX I MAXTV 48 SATI BESPLATNO. PRIJAVI SE OVDJE

- Dok ste na poslu, poželjno je svakih petnaestak minuta kratko prošetati i protegnuti noge, a ako ste kod kuće, zadubljeni u napetu seriju, trebali biste se ustati svakih pola sata do 45 minuta i razgibati sve zglobove – objašnjava dr. Šime Mijić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalist reumatolog, stalni sudski vještak i član American College of Rheumatology.

Dr. Mijića zamolili smo da nam pokaže nekoliko jednostavnih vježbi za binge-watchere uz koje ćemo lakše gledati omiljene serije i filmove tijekom Stream On Vikenda koji počinje sutra u 20 sati i traje do nedjelje u 20 sati! Pet tisuća čitatelja Jutarnjeg dobiva priliku 48 sati besplatno gledati Pickbox i MAXtv, a na jutarnji.hr uživo ćemo moći gledati petero studenata koji će 48 sati u komadu gledati svoje najdraže serije i filmove.

GLEDAJ PICKBOX I MAXTV 48 SATI BESPLATNO. PRIJAVI SE OVDJE

Bitno je, ističe dr. Mijić, s vremena na vrijeme promijeniti perspektivu i aktivirati sve mišiće, što zbog toga kako bismo uklonili mogućnost upala, kočenja i bolova, a s druge kako bismo izbjegli duboku vensku trombozu uzrokovanu cjelodnevnim sjedenjem. Iz istog razloga, objašnjava dr. Mijić, putnicima koji lete na drugi kraj svijeta savjetuje se da tokom putovanja povremeno šeću avionom.

Ako planirate dva dana ležati pred svojim omiljenim ekranom, dr. Šime Mijić predlaže da obratite pažnju na hranu koju planirate konzumirati: umjesto rafiniranih šećera, osim u ovom, nepovoljnih za organizam u svakom trenutku, birajte svježe voće i povrtne grickalice. Jedite hranu bogatu vlaknima te u meni ubacite nešto fermentiranih namirnica kao što su jogurt, kefir ili pak – pivo.

ŠERAJ FOTKU NA INSTAGRAMU I OSVOJI NAJBOLJI SMARTPHONE U HRVATSKOJ

Iako je šetnja stanom i brzinsko razgibavanje u pauzi između dvije epizode najbolji izbor za koji se u ovoj situaciji možete odlučiti, kretanje ne znači nužno pomicanje s točke A do točke B. Gibati se možemo – i ležeći. Bitno je jedino, objašnjava fizijatar, s vremena na vrijeme promijeniti perspektivu i pokrenuti sve mišiće.

-------------------------------------------------------------------

#nemakraja

HT Tarifa za mlade omogućava ti neograničeno gledanje YouTube, Netflix, HBO GO, Pickbox i MAXtv To Go sadržaja u sklopu Stream On opcije, 6 GB i jednu aplikaciju po izboru koja ti neće trošiti internet iz tarife - Instagram/Facebook/Messenger/WhatsApp/Viber - izaberi koju želiš, mijenjaj je svaki mjesec i nema ti kraja

-------------------------------------------------------------------

Projekt je napravljen u produkciji Native Ad Studija Hanza Medije i HT-a, u skladu s najvišim profesionalnim standardima Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:35