BIZARAN SLUČAJ

VIDEO: PACIJENTICA IZ MAKEDONIJE MISLILA JE DA SE UDEBLJALA, A ONDA JE DOZNALA ŠOKANTNU DIJAGNOZU Bol i problemi s disanjem natjerali su je da reagira

 Screenshot

Pacijentica (37) iz Tetova na zapadu Makedonije, u posljednjih sedam mjeseci primijetila je kako joj je trbuh poprilično narastao. Mislila je da se naglo počela debljati, no kako joj je vaga nakon stroge dijete pokazivala da je sve teža i teža, otišla je na pregled kod ginekologa, prenosi Blic.rs.

Ubrzo je uslijedila šokantna dijagnoza - u utrobi joj je bio tumor težak čak 16 kilograma. Čim je ginekolog ustvrdio o čemu se radi, hitno ju je poslao u ginekološku kliniku u Skoplje.

- Kad je žena primijetila da se ništa ne mijenja i da su se pojavili problemi s disanjem, javila se liječniku. Bol i problemi s disanjem natjerali su je da reagira, a ne preventivni pregled kod ginekologa - rekao je liječnik Igor Aluloski iz ginekološke klinike u Skoplju.

Tim ginekologa i anesteziolog uspješno su obavili operaciju koja je trajala dva sata, a pacijentica je stabilno.

- Najviše posla smo imali dok nismo otvorili abdomen kako bismo mogli da prići cisti i izvaditi je cijelu, a da ne dođe do njenog prskanja. Iako se čini da je tumor dobroćudan, u to nikad ne možete biti sigurni. Tako da je dobro da se takve cistične promjene na jajnicima izvade u cijelosti - izjavio je Aluloski, kojem ovo ipak nije rekordni tumor. Naime, prije dvije godine iz trbuha jedne pacijentice izvadio je cistu od čak 50 kilograma, stoga savjetuje da se pregledi kod ginekologa obavljaju barem jednom godišnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:52