TEŠKA BORBA

ŽIVOTNA DRAMA NAJDEBLJE ŽENE NA SVIJETU: Doktori su je prevarili, i dalje ima 500 kg, lažu da je zbog operacije izgubila 250, zdravlje joj je ugroženo

 SAIFEE HOSPITAL

Sestra Eman Abd El Aty, Egipćanke koja se smatra najdebljom ženom na svijetu, optužila je doktore da su lagali o njezinom gubitku kilograma nakon operacije u Indiji.

Naime, Eman se podvrgnula operaciji u bolnici Saifee u Mumbaiju, a prošlog tjedna doktori su kazali kako je izgubila čak 250 kilograma, čime je doslovce prepolovila svoju kilažu.

No, njezina sestra Shaimaa Selim tvrdi kako to nije istina i dodaje da joj je zdravlje ugroženo i da je možda imala moždani udar. Te optužbe bolnica je oštro odbacila.

Svađa je započela u ponedjeljak kada je Selim objavila kratki video na društvenim mrežama u kojem naglašava kako njezina sestra ne može govoriti niti se kretati te kako nije uopće izgubila toliko kilograma koliko iz bolnice tvrde.

U utorak je za BBC kazala kako bolnica laže o gubitku kilograma.

- Dr. Muffazal Lakdawala koji je vodio operaciju je nije izvagao prije i poslije. Ako ima ikakav dokaz o njezinom gubitku kilograma, neka nam pokaže snimku moje sestre prije i poslije. Razina kisika nije normalna u njezinom organizmu te mora nositi masku s kisikom gotovo čitavo vrijeme. Također od njezinog nosa do trbuha vodi cjevčica jer ne može dobro ni jesti ni piti na usta - kazala je.

No glasnogovornik bolnice kazao je za BBC da su Abd El Aty izvagali ponovno u ponedjeljak i da sada ima 172 kilograma.

Dr. Lakdawala također je oštro odbacio optužbe putem Twittera.

Eman Abd El Aty doživjela je moždani udar kad je imala 11 godina, a zbog kilograma nije mogla izaći iz svog doma punih 25 godina.

U siječnju je helikopterom prevezena u bolnicu gdje je u ožujku podvrgnuta operaciji želuca, a iz bolnice tvrde kako Abd El Aty sada može stati u invalidska kolica i sjediti duži period. Objavili su i njezinu fotografiju nakon operacije.

Njezina sestra Selim je nesretna jer liječnici vjeruju kako je tretman još malo gotov i kako bi uskoro mogla biti puštena kući.

Operacija želuca posljednja je opcija kada se radi o skidanju kilograma i koristi se uglavnom kod gojaznih ljudi koji imaju indeks tjelesne mase veći od 40.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:14