DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

BESKUĆNIK POMOGAO MLADOM PARU, A ONI MU UZVRATILI LJUBAZNOST U samo pet dana život mu se posve okrenuo - našao je posao, smještaj...

Charlotte Ellis i Taylor Walden
 Facebook

Beskućniku, koji je nedavno ponudio kaput i deku promrzlom paru na željezničkoj stanici u Londonu, život se posve okrenuo nakon što su mu odlučili uzvratiti ljubaznost.

Charlotte Ellis i njezin dečko Taylor Walden, oboje 22-godišnjaci, zapeli su na željezničkoj stanici Covent Garden 4. siječnja na vrlo niskim temperaturama nakon što su propustili posljednji vlak te noći.

Dok su sjedili na klupici i tresli se od hladnoće, prišao im je beskućnik Joey i ponudio im svoju deku i kaput da se ugriju. Toliko ih je dirnuo tom gestom da su ga pozvali u svoj dom u Essexu. Ellis kaže da je Joey u samo pet dana uspio naći posao i smještaj. Sve je to opisala u doista dugačkoj objavi na Facebooku u kojoj je između ostalog napisala:

‘Joey je najdivnija, najbrižnija i najnevjerojatnija osoba koju smo ikad upoznali i osjećam se blagoslovljeno što sam mu pomogla maknuti se s ulice. Trebao je samo nekoga tko će imati povjerenja u njega i tko će mu pomoći prijeći tu granicu. Ponekad je sve što osoba treba malo pažnje i vremena.’

Ellis, inače organizatorica vjenčanja, napisala je da su s Joeyjem počeli pričati nakon što im je ponudio deku. Njezin dečko Taylor nije bio oduševljen što se odmah stisnula pod dekicu beskućnika, no i on je prihvatio pomoć, a onda su započeli razgovor: ‘Nakon što smo Taylor i ja počeli pričati s njim, jednostavno je bilo nešto u njemu posve iskreno i nepokvareno da ga nisam mogla ostaviti ondje samog. Nitko ne zaslužuje biti na cesti u ovim uvjetima. Ne kažem da treba vjerovati svakome koga sretnemo iza prvog ugla, ali kome onda vjerovati?’

Par je odbio napustiti stanicu bez njega pa je Joey otišao s Ellis u kuću njezine mame. ‘Svi moji prijatelji i obitelj mislili su u početku da smo ludi i bojali su se najgoreg. No, nakon što bi ih upoznali s Joeyjem, odmah bi ga zavoljeli jer je doista neiskvaren’, rekla je za Mirror.

Kroz sljedeći pet dana vodili su ga posvuda, na druženja, a odveli su ga i frizeru, kupili mu mobilni telefon i novu odjeću. Ellis je otkrila da se Joey potom potrudio, otišao na razgovor za posao i dobio zaposlenje, a u svemu tome pomogli su joj prijatelji Jenni Kiri i Bradley Munro. Joey trenutno radi s Bradleyjem - uređuje vrtove za tvrtku Rylands Associates Limited.

Priča ove Britanke podijeljena je na Facebooku više od tisuću puta, a Ellis sad planira pokrenuti pomoć za beskućnike na ulicama Londona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:30