NIKAD NIJE KASNO

'NEKAD SAM RADILA 14 SATI DNEVNO, A ONDA SAM ODLUČILA PROMIJENITI ŽIVOTNU RUTINU' Kako je Smiljana iz Zagreba u 46. godini postala pjevačica

Bend 'Heidi šeće psa' s pjevačicom Smiljanom Štrbac.
 Darko Tomaš/Hanza Media

Smiljana Štrbac ima 46 godina i snimila je svoj prvi glazbeni singl. Ona je uspješna menadžerica u jednoj zagrebačkoj revizorskoj tvrtki, a u pjevanje je zaljubljena od malena.

Kao mlađa je pjevala u raznim zborovima te kao prateći vokal u nekoliko bendova, a s jednim od njih je snimila i tinejdžerski album. No, ipak, nabrijani radni tempo, koji je često uključivao 14-satno radno vrijeme, odveo ju je na potpuno druge staze. - U to je vrijeme nakon posla bilo malo vremena za bilo što, no ja sam navikla na takav tempo i to mi je odgovaralo - pojašnjava Smiljana, koja danas radi u revizorskoj tvrtki KPMG.

Zapjevala bi, kaže, ponekad, za dušu, kada bi je prijatelji zamolili da im uljepša rođendansku proslavu.

No, prije dvije godine sve se počelo mijenjati.

- Prijatelji su me tada zamolili da otpjevam nešto s njima, u jednom klubu, s još nekoliko bendova. Pristala sam iako sam bila jako nervozna jer su nastupali neki ozbiljni bendovi, koji se profesionalno bave glazbom. No, publika je jako dobro reagirala - prisjeća se Smilja. Shvatila je da su joj četrdesete donijele malo više slobodnog vremena pa je počela ponovno razmišljati o glazbi. Lani ju je, kaže, njezin prijatelj, skladatelj i tekstopisac Hrvoje Borošić čuo kako pjeva i predložio suradnju, a ona je potom pitala svoje prijatelje glazbenike bi li s njom krenuli u taj novi projekt. Oni su pristali i tako je ova plavuša, koja voli skijati, biti u planinama i uvijek je nasmijana, zbog čega su je znali zvati Heidi, postala pjevačica novoosnovanog benda.

- Snimili smo pjesmu i spot i pustili to na internet, da vidimo kako će ljudi reagirati. Mnogi su me zvali da mi kažu da im se sviđa naš zvuk i kako im je drago da netko snima glazbu koja je drugačija od popa koji je sada popularan. Moram priznati da me kod snimanja spota najviše bilo strah plesnog dijela jer dugo nisam nastupala, iako aktivno vježbam - kaže pjevačica i glavna junakinja u spotu grupe Heidi šeće psa, koji je objavljen prije mjesec dana.

Pjesmu je napisao Hrvoje Borošić, koji je uz Smiljanu osnivač benda, a snimili su je s prijateljima - svi oni željeli su stvoriti nešto u čemu uživaju, što i sami žele čuti i rezultat je pjesma “Još sam tu”, koju je na YouTubeu do sada pogledalo oko dvije tisuće ljudi.

Inače, ona se cijeli život bavi i plesom, odlazila je godinama na satove jazz dancea, vodila neke satove plesa, profesionalno nastupala sa skupinom Tihane Škrinjarić...

Pred bendom je sada vrijeme u kojem planiraju izdati još jedan do dva singla, a potom će odlučiti kako i što dalje. Ne isključuju mogućnost da snime i album. - Sretna sam što smo stvorili ovu pjesmu i dali je publici. Naš zvuk je urban, a riječ je o spoju popa, rocka i bluesa. Godinama nisam ni razmišljala o tome da se opet počnem baviti glazbom, ali drago mi je da sam dobila priliku otpjevati nešto. Nadam se da će nas publika prihvatiti - dodaje Smiljana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:07