OSTAO BEZ SVEGA

Bivši tjelohranitelj Davida Beckhama danas je beskućnik i živi na aerodromu

 Getty Images

Vojni veteran koji je jedno vrijeme radio i kao tjelohranitelj Davida Beckhama, završio je kao beskućnik te je prisiljen živjeti na aerodromu. 46-godišnjak koji se radi zaštite identiteta predstavlja kao Simon Jones, odlučio je preseliti se preseliti na londonski aerodrom Heathrow inspiriran filmom Terminal s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, pišu britanski mediji.

Jones u zračnoj luci živi već skoro mjesec dana. U Spielbergovom filmu pak, Hanks glumi čovjeka iz istočne Europe koji biva zarobljen na aerodromu nakon što je u njegovoj zemlji buknuo rat pa se ne može vratiti, niti mu odobravaju ulazak u zemlju.

Boraveći na aerodromu Jones preživljava uglavnom hraneći se ostacima hrane koju ostavljaju putnici iza sebe te koristi besplatan wi-fi kako bi potražio posao.

Ovaj bivši pripadnik padobranske jedinice, završio je na aerodromu nakon propasti svojeg biznisa. Otkako ondje živi, aerodromske služba sigurnosti nije ga niti jednom ispitala.

Tijekom vojne službe bio je u Iraku, Afganistanu, Somaliji, Angoli, Nigeriji, Sudanu i Izraelu, nakon čega je osnovao svoju vlastitu zaštitarsku tvrtku. Čuvao je saudijsku kraljevsku obitelj, američke diplomate, kao i bivšeg britanskog premijera Davida Camerona.

Nekoliko je godina bio i tjelohranitelj Davida Beckhama te brinuo o sigurnosti njegove supruge Victorije i djece.

Novinarima je rekao: 'Iznenada sam izgubio sve. Sve sam uložio u posao zbog čega je patio i moj brak. Kad je posao propao, propao i je i brak te sam se iznenada našao na ulici bez novčića. Tada sam se sjetio filma s Tomom Hanksom i došao na aerodrom. Shvatio sam da se ondje mogu poslužiti njihovim sanitarnim čvorom i besplatnim wi-fijem.'

Kako ga na aerodromu nitko ništa nije pitao, produžio je boravak na neodređeno. Bivšem vojniku činilo se da ni zaposlenicima aerodroma nimalo ne smeta. No ipak, i njega samog je iznenadilo da je uopće moguće tako živjeti na aerodromu s obzirom na sve antiterorističke aktivnosti i pojačane mjere sigurnosti.

Glasnogovornik Heathrowa rekao je da jako tužno kad netko tako posrne u životu te da nije rijetkost da ljudi u nevolji privremeni smještaj potraže na aerodromu.

'Naši zaposlenici uvijek pruže pomoć takvim ljudima. Također, vodimo i mnogo računa o sigurnosti našeg osoblja i putnika.'

Pogledajte isječak iz filma Terminal:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:07