VELIKO SRCE

DIRLJIV POTEZ BiH OBITELJI: PRUŽILI DOM OCU IZBJEGLICI S DVOJE DJECE 'Ono nisu agresivni, ne drogiraju se, ne grizu. Oni su mi prije 25 godina'

 Nerin Dizdar / Facebook
 

Kad se već političari s državne i lokalne razine ne mogu dogovoriti oko statusa migranata, naizgled mali korak napravio je Nerin Dizdar iz Stolca.

Reagirajući na današnju dramu koja se odvijala na granici između Sarajevske i Hercergovačko-neretvanske županije, gdje je više sati zadržano najmanje 250 djece, žena i muškaraca, na svojem je profilu na Facebooku objavio fotografiju svoje obitelji koja je uvećana za jednu izbjegličku obitelj.

‘Kao odgovor na naci-fašističke postupke Čovićevih jurišnika, moja supruga i ja smo odlučili da ugostimo jednu izbjegličku porodicu. Azem i njegova djeca Mezamel i Urije su jedna lijepa, kulturna porodica koja već godinu dana prelazi hiljade kilometara u pokušaju da se spoji s majkom od Mezamel i Urije u Francuskoj. Azem se bori za svoju djecu iako je imao operaciju na otvorenom srcu i dijelom je paralizovan. Oni nisu agresivni, ne drogiraju se, ne grizu. Oni su ono šta smo mi bili prije 25 godina. Do svakog od nas je da pokažemo tko smo mi sada, a nije potrebno puno’, napisao je Nerin.

Podsjetimo, u petak je iz starog dijela Sarajeva uklonjeno improvizirano migrantsko naselje, a nekoliko stotina izbjeglica vlasti su planirale premjestiti u azilantski centar Salakovac kod Mostara.

Međutim, šef specijalne policije Hercegovačko-neretvanskog kantona zabranio je prolaz autobusima, a migranti su nekoliko sati proveli u Ivan-sedlu. Nakon žestokog prepucavanja političara s državne i lokalne razine oko toga tko je odobrio njihovo premještanje iz šatorskog naselja u Sarajevu, u popodnevnim su satima stigli u izbjeglički kamp kod Mostara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:57