POTRESNI TRENUCI

DIRLJIVI PRIZORI NAKON 27-SATNE OPERACIJE Doktori uspjeli razdvojiti sijamske blizance spojene glavom, majka jednog sina prvi put uzela u naručje

 © Facebook

Majka sijamskih blizanaca po prvi je put u nedjelju u naručje uzela svog sina Jadona nakon 27-satne operacije pri kojoj su kirurzi razdvojili glave njezinih sinova.

- Punih 13 mjeseci čekala sam na ovaj trenutak. Umjesto da omotam ruke oko krevetića u kojem leži, prvi put sam omotala ruke oko njega. Bio je to jedan od najsmislenijih trenutaka u mom životu - opisala je Nicole McDonald na Facebooku gdje je objavila fotografiju na kojoj drži svog sina u medicinskom centru Montefiore u Bronxu nakon što su ga liječnici skinuli s cjevčica za disanje.

© Motefiore Medical Center

Nicole McDonald još nije uspjela uzeti u naručje drugog sina, Aniasa, jer se on nešto sporije oporavlja od brata te je još uvijek spojen na cjevčicu za disanje.

Liječnici su roditelje upozorili na moguće probleme s disanjem, napadaje i srčane probleme i prije operacije. Nakon svega, napadaji su se nastavili, no liječnici su ih lijekovima uspjeli zaustaviti.

© Facebook

Dječaci su rođeni carskim rezom u rujnu 2015. u blizini Chicaga, a bili su spojeni tjemenom.

Kako bi mogli voditi normalan život blizanci su podvrgnuti rijetkoj operaciji razdvajanja koja je koštala čak 2,5 milijuna dolara.

Ovakvi blizanci rađaju se jednom u 2,5 milijuna slučajeva, a po statistici, pravo je čudo da su preživjeli godinu dana.

© Facebook

Oko 40 posto takozvanih craniopagus blizanaca rađaju se mrtvi, a od onih koji prežive, trećina umre u prva 24 sata.

Ako pak prežive jedan dan, opet postoji 80 posto rizika da će umrijeti prije nego navrše dvije godine ako ih operacijom ne razdvoje.

© Facebook

A operacija često znači da će jedan ili oba blizanca razviti poteškoće.

Za sada je izglednije kako će kod ovih dječaka, Anias biti taj koji će imati više štetnih posljedica.

© GoFundMe

Na stranici Go Fund Me dosad je prikupljeno više od 282 tisuće dolara za troškove skupe operacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:46