VOLONTERI U SIRIJI

DIRLJIVI VIDEO: ČAK NI SPASITELJ NIJE MOGAO ZADRŽATI SUZE Nakon višesatne potrage za bebom, izvukli je ispod ruševina i onda se slomili

 Screenshot / Facebook

Video volontera sirijskih Bijelih kaciga koji se potpuno raspao i briznuo u plač nakon višesatnog spašavanja bebice ispod ruševina, obišla je i dirnula svijet.

U kratkoj snimci može se vidjeti spasitelj koji prašnjavu bebu stišće na prsa i brizne u plač dok mu se tijelo trese, vjerojatno od šoka i sreće. Dok mu drugi prilaze pomoći, on neprestano ponavlja: ‘O Bože, o Bože…’

Snažan trenutak koji prikazuje svu grozotu krvoprolića snimljen je u provinciji Idlib u četvrtak kad su se dvije bolnice u obližnjem Alepu našle na meti prosirijskog režima.

Bombe padaju poput kiše i istočni Alep postao je poprište masovnih ubojstava, a jedna je humanitarna udruga izdala priopćenje u petak u kojem apelira na vladu da prestane s bombardiranjem. Doktori bez granica objavili su podatak da je u samo pet dana u rujnu poginulo više od 278 ljudi, uključujući 96 djece, piše NBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:52