HTJELA SE UBITI

FOTO: ISPOVIJEST BIVŠE MISSICE 'Bila sam žrtva brutalnog zlostavljanja, muškarci su me pljuvali u lice nasred ulice kad bi otkrili moju tajnu'

 FACEBOOK

S dugom njegovanom plavom kosom, besprijekornim tenom i zavidnom figurom, nije ni čudo što je 24-godišnja Pamela Rose iz Seahama prava zvijezda na izborima ljepote.

Atraktivnoj Britanki žene zavide na izgledu, osobito nakon što je pobijedila na državnom natjecanju za Miss, ali muškarci su je bezbroj puta odbili, a mnogi su je izložili i brutalnom zlostavljanju. Razlog - Pamela se zapravo rodila kao muškarac Paul Witten.

'Obično se ljudima svidim na prvi pogled jer sam otvorena, društvena, zabavna, ali sve padne u vodu kad saznaju istinu. Jedan mladić, koji se isprva činio sasvim okej, čak je bilo i kemije između nas, pljunuo mi je u lice nasred kafića nakon što sam mu rekla da sam transrodna osoba. U očima mu se vidio nevjerojatan bijes. Da nisam bila s društvom, tko zna što bi mi bio napravio u tom stanju', rekla je Pamela za britanski The Mirror.

FACEBOOK

Zbog straha od odbijanja te verbalnog, pa čak i fizičkog zlostavljanja, Pamela više ni ne ide na spojeve, ali muškarce redovito upoznaje u noćnim klubovima.

Missica dodaje kako je jednom, kad je i bila u ozbiljnoj vezi, dečko nije htio ni predstaviti prijateljima.

'Omalovažavao me i gazio, ali prelazila sam preko svega jer sam tad mislila da nikad neći pronaći drugog. Danas znam da zaslužujem bolje', zaključila je Pamela, koja je nedavno osvojila titulu najljepše transrodne osobe u Engleskoj.

Rose kaže kako je od četvrte godine znala da se rodila u pogrešnome tijelu.

FACEBOOK

'Jednostavno sam oduvijek bila drugačija od vršnjaka. Nisam htjela izići iz kuće bez majice na glavi. Ona mi je glumila dugu kosu. Obožavala sam se igrati lutkicama i često sam se osjećala odbačeno jer se nigdje nisam uklapala. U školi su me izbjegavali, tukli, vrijeđali... Bio je to pravi pakao. S 13 godina čak sam se pokušala ubiti, ali kao i uvijek, spasila me majka Julie. Ona mi je najveći oslonac i potpora u životu', prisjetila se Rose.

Kako je odrasla u malome gradu, do tinejdžerskim godina, kad je već počela nositi žensku odjeću i šminkati se, nije ni znala što znači biti transrodan.

Pamela je sa 16 godina započela svoju transformaciju u ženu, a nekoliko godina poslije, prijateljica ju je nagovorila da se prijavi na izbor za Miss.

FACEBOOK

'Dogurala sam do finala. Skupila sam hrabrosti i u javnosti sam rekla da sam se rodila kao muško. Iako su me neki vrijeđali i nazivali čudovištem, smogla sam snage i stajala pod svjetlima reflektora sa smiješkom na licu. To je bila moja najveća pobjeda', izjavila je Rose.

Krsno ime Paul promijenila je u Pamela kad joj je bilo 18 godina, a već godinama uzima hormonsku terapiju kako bi što više sličila ženi, a nada se kako će ove godine napokon otići i na operaciju promjene spola.

Trenutačno je nezaposlena, ali optimistična i uvjerena kako je kad-tad čeka blistava budućnost.

FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:11