SUSJEDI IZ NOĆNE MORE

FOTO: POBUNA STANARA IZ KOSTRENE 'Imaju 20 pasa i mačaka, ne spavamo noćima, sve smrdi, žbuka se raspada od fekalija. Naš život se pretvorio u pakao!'

 Nova TV
Provjereno je istražilo priču o stanarima za koje susjedi tvrde da imaju dvadesetak mačaka i pasa

Stanari kuće u Kostreni žale se na susjede zbog kojih im je život u zgradi postao pakao. Tvrde da bračni par u stanu iznad drži otprilike dvadeset životinja, pasa i mačaka, a osim nepodnošljivog laveža i smrada urina u haustoru, susjedi su ogorčeni jer im zbog fekalija, kažu, otpada žbuka sa stropa, piše Dnevnik.hr.

Iako su pokrenuli sudski spor kojim su se trebali iseliti i životinje i vlasnici stana, već 5 godina nitko ne poduzima ništa.

Susjedi pričaju kako je par došao iz Zagreba s kombijem punim pasa prije 9 godina. No, kako pse gotovo nikad ne vide u šetnji, tvrde da nitko ne zna o kojem se točnom broju radi. Jedna od stanarki priča kako je kako je u razgovoru sa spornom susjedom saznala da su im ove zime uginula četiri psa, pa je od njih 13 ostalo sedam. Od 26 mačaka koliko ih je bilo prije, sada ih je, tvrdi, deset.

Bračni par nikoga ne pušta u stan pa čak ni kad je vlasnici jedan od pasa, tvrde susjedi, odgrizao prst – oni su skupljači životinja i vjeruju kako čine dobro. To je potvrdila i vlasnica stana koja kaže kako sve što radi, radi iz ljubavi prema životinjama. Tvrdi kako su sve životinje mahom stare, slijepe i nepoželjne pa ni ne traži pomoć udruga i ne planira ih udomiti jer ih takve stare i bolesne ionako nitko ne želi.

Susjedi su kontaktirali sve institucije, od komunalnog redara, veterinarske inspekcije do društva za zaštitu životinja, no rješenja nije bilo jer je riječ o privatnom vlasništvu pa nijedna od institucija nikada nije bila u stanu već samo ispred njega. Iz veterinarske inspekcije, koja ih je posjetila prije devet godina, kažu kako nisu ustvrdili da se radi o zanemarivanju životinja.

Iako su sudski spor pokrenut prije devet godina dobili, a presuda je postala pravomoćna prije 5 godina, susjedi su ogorčeni jer su životinje još uvijek u stanu vlasnika. Moguće rješenje je da sami organiziraju izmještaj životinja, no odvjetnica jedne od susjeda pojasnila je kako to znači i dodatne troškove od najmanje 20.000 kuna.

'Vi morate najprije naći neku ustanovu koja je voljna poslati veterinara, stručnu osobu, da te pse preuzme. Onda morate naći smještaj za pse. Po svakom psu treba platiti 90 kuna po danu, prijevoz 3 kune po kilometru za svakog psa, a treba osigurati i da su psi cijepljeni protiv bjesnoće i protiv parazita', pojašnjava Dragica Car, piše Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:52