OSTAJE U KARLOVCU

FOTO: SRETAN ZAVRŠETAK ZA KUJICU ZBOG KOJE JE PLAKALA HRVATSKA Udomio ju je par s još jednim psom, Cura je u njihovoj kćeri pronašla srodnu dušu

 Privatni album

Da život piše nevjerojatne priče i da poslije svake kiše kad-tad dolazi sunce, dokazuje sretan završetak kakav je dobila dobermanka Cura iz Karlovca.

Njezin vlasnik i najbolji prijatelj Tihomir Bračić, s kojim je kujica provela osam najljepših godina svog psećeg života, preminuo je u 51. godini od dijabetesa. Nije htio ići u bolnicu jer nije imao kome ostaviti ljubimicu.

Nesretna Cura završila je u krivim rukama - naime, članovi Tihomirove obitelji za nju se nisu mogli brinuti, pa je kujica trebala biti eutanazirana. Savjesni veterinar odbio ju je usmrtiti, a brigu o njoj preuzela je karlovačka Udruga za dobrobit i zaštitu životinja 'Najbolji prijatelj'.

Njihov video u kojem je dobermanka neutješno 'plakala' obišao je čitavu regiju, a ubrzo su se počeli javljati i potencijalni udomitelji.

Cura je na kraju ostala na domaćem i poznatom terenu - i dalje će živjeti u svome Karlovcu, trčat će i igrati se u poznatim parkovima, kupati u najdražim rijekama... Udomio ju je bračni par koji je i njezina pokojnog Tihomira i nju znao iz zajedničkih šetnji gradom.

- Novi gazde imaju vajmarskog ptičara Zoltana, a simpatije između njega i Cure postoje otkad su se prvi put upoznali. Dotični ljudi nikada prije nisu imali dva psa i pitali su se kako će to funkcionirati, ali osjećali su da će se Cura kod njih brzo oporaviti, slijedili su srce i nisu pogriješili. Zoltan se pokazao kao divan domaćin - rekla nam je volonterka Magdalena Bakarić.

Dobermanka Cura najviše se vezala uz kćer novih vlasnika - spava u njezinoj sobi i najsretnija je kad je ona vodi u šetnju.

- U njoj je očito pronašla novu srodnu dušu. Nikuda bez nje! Jednostavno su kliknule na prvu - kaže Magdalena.

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja 'Najbolji prijatelj' zbog ovog udomljenja definitivno ima razloga za slavlje, ali svima koji ih prate na društvenoj mreži poslali su snažnu poruku kako se slične tragedije više nikada ne bi ponovile:

- Za kraj, nemojte sve ovo za nekoliko dana zaboraviti. Neka nam ovo svima bude pouka. Nikada ne znate što vam život nosi. Razmislite imate li kome ostaviti svoga psa ako vam se nešto dogodi. Što će biti s njim? Pogledajte oko sebe - svoga susjeda, prijatelja, članove obitelji - trebaju li vas? Može li im se ikako pomoći? Ne ponovilo se nikada. Curi želimo svu sreću ovoga svijeta, a obitelji iskrenu sućut - zaključili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:18