KĆI (5) SE JOŠ BORI ZA ŽIVOT...

HUMANI ČIN OŽALOŠĆENOG SUPRUGA Nakon tragične prometne Dražen darovao organe supruge (33): 'I sama bi tako odlučila, spašena su četiri života'

 Facebook

Jedan telefonski poziv Draženu Predovanu iz Vrsi prije dvanaest dana srušio je cijeli njegov svijet. Majka mu je javila da su u prometnoj nesreći teško nastradale njegova supruga Anđelka i petogodišnja kći Iva, piše Zadarski list.

– Bio sam u Zagrebu kod liječnika jer imam ozbiljnih zdravstvenih problema, ali sam se odmah uputio u Zadar. Obje su bile kritično, a liječnici nisu bili optimistični. U nedjelju navečer dogodilo se i ono najgore. Liječnica sa zadarskog JIL-a izrazila mi je sućut i kazala kako je mojoj supruzi mozak mrtav i da zapravo povratka nema.

Potom me upitala za donaciju njezinih organa. Bio je za mene to novi šok. Morao sam razmisliti, popričati s obitelji…

Ubrzo smo donijeli odluku i pristali, ispričao nam je Dražen, suprug u prometu stradale 33-godišnje Anđelke, dodajući kako se u svoj toj tuzi i nevolji koja ga je zadesila, nakon saznanja da su Anđelkini organi spasili četiri života, osjeća potpuno drugačije.

– Ne znam opisati taj osjećaj, ali nekako sam ispunjen. Moja je Anđelka bila vesela i dobronamjerna, oboje smo bili dobrovoljni darivatelji krvi. Da je mogla sama odlučiti, vjerujem da bi odmah pristala na nešto ovako humano i uzvišeno. Za života je činila dobra djela, a na ovaj način je to učinila i poslije smrti, rekao je Dražen koji još uvijek strepi za život svoje djevojčice.

– Sad idem k njoj u Split - kazao je jučer u telefonskom razgovoru Dražen, dodajući kako se djevojčica oporavlja, no da još uvijek nije pri svijesti, piše Zadarski list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:25