ISKRENI INTERVJU

INTIMNA ISPOVIJEST SUPRUGE FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA Prvi put otkrila nepoznate detalje njihove veze i istaknula jedinu grešku Emmanuela Macrona

 Profimedia, TEMP Sipa Press
 

Neslužbena prva dama Francuske Brigitte Macron po prvi put je progovorila o odnosu s mužem i priznala da se nakon nekoliko mjeseci života u Elizejskoj palači ne osjeća poput prve dame. Bivša nastavnica (64) našla se u središtu pažnje nakon što su u javnost dospjeli detalji o njezinoj vezi s Emmanuelom Macronom, najmlađim šefom države nakon Napoleona, piše Independent.

U prvom intervjuu od izbora Macron je ispričala svoju ljubavnu priču sa 39-godišnjakom koja je počela prije više od 20 godina, objašnjavajući da je ‘Emmanuelova jedina greška što je mlađi’. Izbor Emmanuela Macrona za francuskog predsjednika nimalo nije ublažila polemiku oko gđe. Macron kao i njezinog statusa prve dame.

U razgovoru za časopis Elle rekla je da želi preuzeti ulogu javne osobe, no ne osjeća se ugodno kao prva dama: - Ne osjećam se tako. To je samo prijevod američkog izraza i ne sviđa mi se ništa oko tog pojma. Kad ga čujem, imam poriv okrenuti se i pogledati o kome zapravo govore. Jako je važno da sve bude jasno. Kao i ostale 'prve dame' prije mene, i ja ću preuzeti ulogu javne osobe, ali Francuzi će znati s kojim sredstvima raspolažem.

Posljednjih je nekoliko tjedana bilo teško za predsjednički par nakon što je gotovo 315.000 ljudi potpisalo peticiju kojom se protive da se Brigitte dodijeli službena titula, status i budžet. Premda su supruge bivših predsjednika vrlo često preuzimale javne uloge, ne postoji službeni status niti definirana pozicija žena francuskih predsjednika. Osim toga, Macronova je popularnost u nekoliko mjeseci pala kao nijednom francuskom predsjedniku dosad.

- Moj status neće definirati zakon, nego transparentan dokument u kojem će biti objašnjeno da neću biti plaćena, te koji će moji resursi i suradnici biti - rekla je i dodala: - Posve mi je jasno da je francuski narod izabrao Emmanuela, a ne mene premda su, naravno, znali da smo par.

French President Emmanuel Macron and First Lady of France Brigitte Macron are seen at the G20 summit in Hamburg, Germany July 7, 2017. REUTERS/Wolfgang Rattay - RTX3AJ6O
Wolfgang Rattay / REUTERS
Brigitte i Emmanuel Macron

Francuze ne prestaje fascinirati ljubavna priča Brigitte i 24 godine mlađeg predsjednika. Upoznali su se kad mu je u školi predavala dramu. On je još bio tinejdžer, a ona udana majka troje djece. Unatoč žestokom protivljenju njegovih roditelja par je ostao zajedno i oženili su se 2007.

- Jedina Emmanuelova greška je što je mlađi od mene. Kad čitam detalje o našoj vezi u medijima, imam osjećaj kao da čitam tuđu priču. Naša je tako jednostavna… Da nisam donijela odluku da ću unatoč svemu biti s njim, propustila bih cijeli život - rekla je.

Period dok se sastajala s Macronom kao nastavnica drame opisuje kao besmislen. Kako su u to doba imali i privatne sate jer su zajedno radili na adaptaciji drame Eduarda De Filippa, priznala je da je već tad shvatila da se njihov odnos mijenja.

Rekla je da se pokušala oduprijeti sve snažnijim osjećajima prema učeniku, te mu je savjetovala da školu završi u Parizu.

- Među nama nije bilo ničega, ali trač se proširio. Tad sam jedino bila jako zabrinuta za svoju djecu.

Dodala je da se ljubav među njima razvijala polako te da se 20 zajedničkih godina čini kao 'ništa': - Naravno, svako jutro zajedno doručkujemo; ja sa svojim borama, a on sa svojom svježinom, ali tako stoje stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:09